Cu iertare dacă am tulburat, dar am spus adevărul. Vitiate, rimează foarte bine cu viciosul, și parcă pronia divină a lucrat taman numele ăsta să-l aleagă frățiorul nostru și nu alt nume.
Darth Vitiate spunea cuvintele alea, ca să denigreze pe cel la care i le adresa.
Le spunea ca să se mândrească, să se considere superior, și pe alții, inferiori.
Ce minte bolnavă a avut autorul lui Darth Vitiate... Adică minte trupească, obișnuită, a celor lipsiți de Dumnezeu.
Dar eu ca să fiu o insectă, e un rang minunat pe care nu îl merit, aș răspunde la "Dark Vicios". Aș avea aripi, și insticte naturale minunate, poate și armură naturală, dacă aș fi gândăcel, sau ac cu venin să mă apăr, dacă aș fi albină sau viespe, aș fi frumoasă, fiindcă fiecare insectă e frumoasă. I-aș spune la Viciosul din spațiu: nu sunt insectă deci, că-i prea frumos, sunt o subparticulă de atom, în fața Atotputerniciei lui Dumnezeu.
Și deși mă uit ca prostu la cer și citesc oamenii de știință, visători și ei ca mine, care se uită ca... curioșii la cer și vorbesc vorbe vorbite, observ că și eu și ei, suntem doar niște răstignitori de Dumnezeu, în fiecare zi, cu gândurile lugubre și sinistre, că putem să facem ceva fără Dumnezeu. Noi chiar credem asta, sărăcuții de noi.
În fine, să revin la subiect: omul care dorește să trăiască cu Hristos, în Dumnezeu, în fiecare zi a vieții lui, nu-i mai pasă de istorie.
Istoria în principal, dar și politica și afacerile, sunt pentru oamenii ce nu trăiesc și nu înțeleg viața creștină, nu le pasă decât de ei înșiși, întotdeauna au niște scopuri egoiste, nu vor să audă de Dumnezeu, de iubirea Noului Testament, și altele asemenea. Fac acte de caritate, filantropie, ca un praf în ochii lui mass-media, ca să mai îndepărteze gândurile maselor, că ei ar fi niște potențiali începători de războaie, cum și sunt, și cum de altfel, nu că ar conta, actul lor, dar mai au și ei firimituri de conștiință, și pentru faptele lor bune, le mai lungește Dumnezeu, viața pe pământ.
Of, Doamne iartă-mă, întrun cuvânt, istoria e pentru cei care uită mereu că omul e capabil de niște fapte abominabile, rele din calea-afară, să-și aducă aminte să nu le mai repete, să nu le mai facă, dar oricum le va repeta, oricâtă istorie cunoaște, fiindcă așa fac oamenii cei lipsiți de Dumnezeu. Dar cu o viață trăită curat în Hristos, nu ar mai putea face astfel de fapte rele, și istoria nu ar mai avea rost, fiindcă ar fi pierdere de timp.
Bucurați-vă în Domnul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|