View Single Post
Vechi 18.06.2015, 21:56:30
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

G Mihai și toți,

Trebuie să fim conștienți, că noi nu avem nimic al nostru. Nici noi nu suntem ai noștri, spune Biblia.

Soțiile nu sunt ale noastre. E dar al lui Dumnezeu pentru noi, fiecare cu a lui.
La fel noi nu suntem ai soțiilor. Suntem daruri ale lui Dumnezeu pentru ele.
Copii nu sunt ai noștri. Sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru soț și soție.
Mamele, tații, nu sunt ai noștri. Nu noi i-am ales. Dumnezeu i-a ales pentru noi. Ei sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru noi. Dacă ne doresc. Unii părinți, în libertatea lor prost gestionată și lipsită de Dumnezeu, aleg să-și lepede copii, la orfelinate, sau să-i ucidă. Asta-i altceva.

Deci, nici trupurile noastre nu sunt ale noastre. Spune Biblia asta, nu eu de capu meu.

Și-atunci, voi credeți că dacă vine cineva și ne omoară, Dumnezeu nu vede și nu știe? Dar de ce nu intervine? Din același motiv, pentru care nu a intervenit, când Adam mușca din fructul oprit. De ce nu a venit să-i de-a peste mână la Adam, când mușca? Sau la Eva? Fiindcă a spus clar: în ziua când veți mânca din acel fruct, veți muri. Și mai departe, i-a lăsat liberi! Liberi! Libertatea să aleagă, suntem coroana creației. Pentru noi a creat Dumnezeu Universul. E absurd? Deloc. Vom vedea la Judecată. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut, spunea Hristos, la Apostoli, din cauza necredinței lui Toma. Asta-i altceva.

Deci, da Dumnezeu vede și știe tot. Dar nu intervine, fiindcă fiecare om alege să urmeze lui Dumnezeu sau nu. El s pus clar: să nu ucizi. În Vechiul. În Noul, spune, să îți iubești vrăjmașii. Sfântul Ștefan, primul mucenic, arhidiaconul, se ruga pentru cei ce-l ucideau cu pietre. Așa trebuie să fie creștinii. Așa voi face și eu.

Soție, copil, mamă, nu sunt ai mei. Sunt ai lui Dumnezeu. Cine îi trimite la EL, ucigându-i, e alegerea lui. Și el, ucigașul, și eu, și toți mergem la EL, să stăm de vorbă cu EL, despre faptele noastre. Soția și toți ai mei, dacă vor fi uciți, știu că sunt la Dumnezeu. De ce să vreau să ucid un om, fiindcă el încalcă poruncile lui Dumnezeu și ucide alți oameni? Nu aici e veșnicia. Nu face decât să ne trimită acasă, în Împărăția Cerurilor. Primii martiri din primele secole, creștine, făceau la fel. Asta-i calea creștinească.

Cine vrea să o urmeze, va fi viu. Cine nu, va muri în vecii vecilor. Să nu fie.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia