Igor mi-ar trebui mult timp sa comentez ce ai scris, si asta excluzand pasajele polemice pe alte aspecte. Problema ta este foarte simpla, nu trebuie sa analizezi prea mult ca sa o vezi clar. Pana la acest moment nu am vazut nici macar un singur ortodox, pe acest forum, care sa fie de acord cu pozitia ta. Insa nici macar acest aspect nu este foarte important, poate ei toti gresesc si tu dreptate.Insa ce faci cu cele sustinute de Biserica Ortodoxa care ( am indicat mai sus o slujba din Moliftelnic) nu sustine abordarea ta? In aceea slujba BO binecuvanteaza arme si ostasi, invoca Duhul Sfant in aceea binecuvantare.
Avand in vedere cat de diferita este abordarea ta comparativ cu a Bisericii Ortodoxe rezulta ca cineva greseste. Daca abordarea ta este corecta atunci aceea slujba din Moliftelnic este gresit, la fel si slujbele de pomenire a eroilor, la fel si cinstirea memoriei lor,samd.
De aceea ti-am spus ca trebuie sa ai curajul sa mergi pana la capat. Daca iti mentii abordarea atunci trebuie sa spui clar si raspicat cine greseste.Nu conteaza cat de ample postari formulezi, la final trebuie sa iti raspunzi tie la intrebare si sa iti asumi raspunsul si consecintele lui. Altfel toate argumentele tale, corecte sau incorecte, nu valoreaza nimic, nu vor interesa pe nimeni si va ramane doar o opinie si nimic mai mult. Daca vrei asa nu-i problema dar daca ti-ai propus cumva ca prin postarile tale sa convingi oameni atunci, inevitabil, trebuie sa tragi linie.
Igor, prin urmare, cine are dreptate? Tu, care sustii orice lipsa de impotrivire, condamni orice tip de folosire a fortei, indiferent de situatie sau Biserica Ortodoxa care are slujbe oficiale de binecavantare a armelor si ostasilor?
Spune direct, fara ocolisuri, este o dovada de curaj si de incredere in propriile argumente.
|