Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Stiu sigur că am citit despre asta, dar nu pot să-ti dau trimitere cu link.
Oricum, refuz să cred că femeile noastre, chiar în cele mai vechi timpuri, umblau păroase si neîngrijite!! :)
|
Refuză.
E doar în căpșorul tău.
Barbarii (inclusiv dacii) nu-și rădeau părul de niciunde. Niciodată. Era semn al masculinității la bărbați și al fertilității la femei.
Da, umblau păroase și spălate. Aia era îngrijirea lor.
Un creștin, iubitor de Hristos, va iubi femeia, pentru credința ei, gingășia ei, caracterul ei, ascultarea ei, cât își cinstește bărbatul, câtă întâietate îi dă, cât nu îi întoarce vorba din orice. Asta e frumusețea femeii. Nu părul mult sau puțin. Asta cu părul, e la curve și curvari. La "metrosexuali". La urbani, moderni, oamenii de consum ai societății, de obicei necredincioși, atei în devenire, sau asemenea.
De ce a mai dat Dumnezeu părul în acele zone, oriunde ar fi ele, dacă omul e mai deștept ca Dumnezeu, și decide că nu are nevoie de acel păr?
De ce a mai scris Dumnezeu codul omenesc, adn-ul uman cu păr la subraț, etc?
Nu vedeți că tot mai multe lucruri care le facem, vin din depărtarea de Dumnezeu, pe care o dorim inconștient (probabil)?
De ce nu luptăm contra lor, măcar în rațiunea noastră de credincioși, dacă nu putem mai mult?
Asta face confortul cu omul. Îi ucide sufletul. Apoi trupul...
Hainele de vară, trebuie să fie mai subțiri, ca cele de iarnă, dar să acopere cât mai mult din părțile corpului, atât la bărbați, cât și la femei.
Cel puțin, bărbații și femeile, să nu aibe niciodată picioarele dezgolite, și nici pieptul și umerii.
Pantaloni lungi bărbații, mai subțiri vara și cu șlapi sau sandale, dacă nu pot suporta un pantof.
Fustă lungă, femeile, vara, și cu șlapi sau sandale.
Bărbații, cu tricou în cel mai rău caz, niciodată maieu.
La fel și femeile.
Niciodată să nu meargă la ștranduri, la băile publice, despre care vorbește și Sfântul Ioan Gură de Aur, că acolo e desfrânare pură, instigare la curvie, la adulter, acolo e plantaie de gânduri obscene, curvești, de necredință, slăbirea și ruperea din rădăcină a virtuțiilor și a oricăui lucru bun.
Și desigur, creștinii, poartă culori închise, ca doliu după Raiul pierdut, pentru ca Dumnezeu să ierte păcatele omenirii din toate timpurile, ca o atitudine de rugăciune, de neatragere fizică, de pocăință, de jertfă și nevoință pentru mântuire.