View Single Post
Vechi 25.06.2015, 14:51:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Aline, forțează-te să înțelegi puțin... Că poți, nu-i greu. Azi, la nivelul întregului pământ, fiecare om, în proporție de 99% a auzit de Hristos și știu câte ceva despre El. Dar nu vor să-L accepte, să-L mărturisească, să-L iubească, să-L trăiască, asta-i altceva. Alegerea lor.

Deci și aceia, mucenicii care au ucis pe alții până în clipele trezirii lor, atunci și acolo, până să jertfească idolilor, au auzit din teorie de Hristos, deci l-au cunoscut, dar nu deplin, sau deloc, adică nu știau mai nimic despre El, doar că se închină creștinii la EL. Cum era și cu Pavel pe drumul Damascului. Îl cunoștea pe Hristos, ca idee, dar prigonea pe creștini. Până L-a văzut pe Hristos și a stat de vorbă cu EL, deși EL era demult înălțat la cer. Că spune Hristos la ultimul verset de la Matei: "și iată Eu cu voi sunt, în toate zilele vieții voastre și până la sfârșitul veacurilor". Deci era cu noi, când Saul ne prigonea, înainte să devină Pavel.

Așa și acei Sfinți Mucenici, nu cunoșteau deplin sau deloc pe Hristos, când săvârșeau acele crime oribile.Până la momentul trezirii, când au înțeles ce este păcatul, adică crimele, jertfirea idolilor imperiului, desfrânarea și altele rele și le-au abandonat definitiv. Atunci, înaintea jertfirii, ei cu siguranță au avut simțiri, sau au văzut pe Hristos, ca și Pavel, spre Damasc, sau străpungerea inimii de dragostea Dumnezeiască. Și s-au schimbat. Au început sfințirea.
Și până atunci, ei Sfinții Mucenicii, erau oameni simpli, păcătoși, păgâni chiar. Dar după trezire și conștientizarea vieții păcătoase, au refuzat crimele, jertfirea și orice păcat, fiindcă au cunoscut pe Hristos în adâncul ființei lor.

Înțelegi acum? Am explicat cât de simplu am putut...

Nu, nu sunt un trol, că nu sunt uriaș, am înălțime medie și nu vânez oameni noaptea, Doamne ferește și nici ziua. Am căutat pe net ce-i un trol.

Și mai ales, Doamne ferește, nu caut să fiu în control, n-am căutat asta niciodată. Sunt egal cu voi, sau chiar mai rău ca voi. Nu vreau să controlez pe nimeni, niciodată.

Vă rog să mă iertați dacă v-am smintit, dar trebuie să mărturisesc adevărul, pe Hristos. Iertați-mă, nu vreau să vă fac rău, vreau să ajut.

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 25.06.2015 at 20:33:36.