View Single Post
Vechi 27.06.2015, 14:37:32
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

S-a mai întâmplat în istoria lumii
și îmi îngădui să cred că se va întâmpla mereu, până la sfârșit,
ca oamenii să se adune laolaltă și să cugete la om și la Dumnezeu, la întâmplările vieții...:) Ba, încă, și la voalurile morții.

Îmi vine în minte o întâmplare de acest fel petrecută pe-un drum, unul care ducea la Emaus. Atunci, doi oameni încă nelimpeziți și mult necăjiți, în așteptarea iubitoare a inimii lor, depănau mergînd și mergeau depănînd întâmplările vremii aceleia. Ei nu erau lămuriți cu totul. Așteptau, nădăjduind. Așteptau în iubire, Iubirea.
S-a alăturat lor un alt călător iar ei au fost mirați - cum, toată lumea știe ce s-a întâmplat iar tu nu știi încă nimic?
Acela, însă, a lăsat deoparte întâmplarea vremii și, pentru o clipă, doar, s-a cufundat în cercetarea Cuvântului. El cunoștea bine Scripturile! Le-a vorbit lor, pe îndelete, ori poate concentrat, cu foc aprins, așa cum doar el se pricepea... Că, doară, Domnul Își cunoaște și Scriptura și cititorii, nu-i așa?

Apoi au rămas singuri. Și se mirau: ai văzut cum ardea inima în noi când ne tâlcuia El scripturile, pe cale?

Fraților, să căutăm cu bunăvoință și nădejde Duhul Atoateluminător al Domnului, mai întâi! Și, căpătînd noi oarece părtășie cu El, să ne lăsăm doar atunci încredințați de cele ce ni le va arăta în legătură cu noi și cu Dumnezeu și, poate, legat și de Părintele Arsenie Boca.
De nu arde inima în noi atunci când pomenim pe Părintele, cum cugetăm? Să nu fie el omul lui Hristos? Dar, dacă, vai, nu suntem noi cu adevărat călătorii aceia spre Emaus și spre Împărăție?...
Aceasta îmi pare a fi prima grijă potrivită pentru noi, iar nu vreo alta, exterioară nouă...
Mă iertați de îndrăzneală,
Doamne ajută!

Last edited by Ioan_Cezar; 27.06.2015 at 14:39:58.