View Single Post
Vechi 27.06.2015, 23:28:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tabitha Vezi mesajul
Eu nu cred că facem lucruri pe care nu ni le dorim. Ah, că mai târziu le regretăm (unele), e altceva.
Si nu cred că ar trebui să dăm vina pe faptul că nu ne cunoastem îndeajuns. Părerea mea..
Uneori o sa vezi ca desi teoretic te pregatesti pt o decizie ,practic ai sa faci exact opusul sau in orice caz nu chiar ce spuneai atat de usor,doar din teorie.

Se cheama ca te cunosti cu adevarat pe tine?Nu!

Sa ne imaginam ce se intampla acum cu crestinii decapitati in Siria...daca ne gandim ce am face noi in pozitia lor probabil ca am raspunde fara doar si poate ca vom muri din dragoste pt Hristos...oare?
Uneori ne supraevaluam alteori ne subapreciem...

O data in studentie imi era atat de teama de un profesor incat m-am pregatit pt examenul lui zile intregi citind vreo 8 carti si gandindu-ma cu spaima cum o sa-mi amintesc atatea citate si notiuni la examen.
Cand a venit dimineata examenului nu am vrut sa ma duc avand teama ca inca sunt nepregatita,norocul a fost cu o colega care a venit sa ma ia de acasa si astfel am reusit sa ma prezint(desi mi se intorcea stomacul pe dos de atata stress).
Ma pregatisem atata iar examenul mi s-a parut uman,dar nu ma asteptam sa iau chiar 10!!
Deci iata o situatie in care subaprecierea mi-a jucat feste si desigur asta se poate exemplifica si cu supraaprecierea de sine.
Cat anume ne cunoastem cu adevarat?
Pana nu suntem in situatia respectiva nu convingem pe nimeni ca am fi asa sau pe dincolo.
Multi dintre noi ii judecam pe altii cu f mare usurinta desi nu am fost pusi inca in situatia lor,dar noi judecam pur teoretic"daca erau eu nu faceam asa,nu procedam asa,nu faceam avort,nu-mi inselam sotia"... etc etc

Suntem egali si totusi din multe privinte,nu suntem.
Deci este inadecvat sa facem atatea comparatii intre noi si sa ne judecam;fiecare om este o taina nu ?
Sunt unele situatii care altora li se intampla in mod natural fara ca sa faca un efort anume in acest sens(au gene bune si sunt sanatosi tun ,drept urmare tin prelegeri tuturor ca nu este mare lucru sa fumezi,sa bei,sa mananci nesanatos sau sa pierzi noptile)si altele,doar un exemplu de inselare.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote