View Single Post
Vechi 28.06.2015, 00:24:13
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Iarta-ma frate, dar indaradnicia nu este deloc de dorit in sufletul unui ortodox. Mai concret, ori esti total razvratit, ori n-ai inteles nimic pana acum.
1 - Parintele Papacioc era in vizita la Sihastria. E normal sa apara in inregistrare si Parintele Cleopa.
2 - Parintele Ioanichie Balan nu umbla cu "nimicuri". Avea darul de a simti sfintenia cuiva. Astfel a dorit in mod special sa inregistreze cumva, dialoguri ziditoare, iar acest dialog nu este singurul. La fel a procedat si cu Parintele Paisie Olaru. In ce ma priveste, am spus-o in cateva randuri si aici pe forum: Am fost la Prislop, dar n-am simtit nimic. Nici nu era obligatoriu, mai ales ca eu chiar parca asteptam sa simt... "ceva"! Iar asta numai Dumnezeu ingaduie sau oranduieste. In schimb pe Parintele Paisie Olaru "l-am simtit" inainte sa stiu cate ceva de existenta lui. Si abia acest semn m-a determinat "sa-l caut" si sa aflu lucruri uimitoare. Da, pentru mine, Parintele Paisie Olaru este un sfant, dar este parerea mea, curata, iar pentru asta nu fac nici petitii, nici nu ma lupt sa fie canonizat. Asta tine de bunul Dumnezeu, nu de noi, pacatosii. Si tot la Sihastria sunt atatia sfinti in cimitir incat e de-ajuns sa priveghezi in liniste 15 minute, ca sa cunosti macar cativa. Fratii Parintelui Cleopa, cu siguranta sunt printre ei, iar aceasta convingere nu mi-o poate lua nimeni. Parintele Iustin Parvu, dincolo de faptul ca l-am cunoscut si m-a uimit la ultima noastra intrevedere, cand mi-a spus lucruri pe care practic nu avea cum sa le stie, mi-a aratat mie, nevrednic pacatos, la cateva saptamani dupa "plecare", cat de mult se bucura ca ma aflu acolo cu intreaga familie, si NU eram la mormantul lui, ci in biserica de la maicute, unde fusese staret, si unde am intrat doar pentru scurt timp sa ne rugam, fara sa banuiesc ce va urma... Sfintii sunt acei care cunosc sufletul si vin ei in intampinare, nu-i cautam noi, doar doar vom descoperi vreo minune, ceva. Nu spun toate astea sa ma mandresc, desi acele intamplari sunt puncte de mare referinta in viata mea, ci o spun ca o ciudatenie a acestui curent urias care s-a starnit in jurul Parintelui Arsenie Boca, pe care eu nu-l fac vinovat de ceva, dar nici nu pun la indoiala vreun cuvintel al acelor parinti-duhovnici, care au facut dovada clara a intelepciunii si harului lui Dumnezeu, fara controverse sau suspiciuni.
Tu esti extrem de ingaduitor in anumite probleme (parca mai conteaza daca vorbim de zece carti sau 100!!!), si brusc pui la indoiala pozitii ale acelor preoti de care stie toata lumea ca erau intr-o permanenta ascultare avand fiecare duhovnici, asa cum cunoastem bine din Sfintii Parinti ca trebuie sa avem. Tot ce ne-a pus cristirg la dispozitie, ar trebui macar sa ne puna in garda si sa nu ne incapatanam sa mergem pana la capat intr-o directie nefiresc de ciudata!
Chestiile astea cu "am simtit", "n-am simtit", parintele mi-a prorocit, astea sunt baliverne.
Chiar trebuie sa ne intemeiem credinta pe asa ceva? Iar eu personal despre parintele Ioanichie Balan am parerea ca spunea atatea aberatii incat e greu de imaginat cum poate cineva sa abereze atata. La un moment dat chiar spunea ca americanii ne dau sida prin televizor: adica deschizi televizorul si ies virusii de sida si te infecteaza.
Eu nu stiu cum poate sa aiba cineva ca reper asemenea aberatii.