View Single Post
Vechi 28.06.2015, 01:11:31
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Chestiile astea cu "am simtit", "n-am simtit", parintele mi-a prorocit, astea sunt baliverne.
Chiar trebuie sa ne intemeiem credinta pe asa ceva? Iar eu personal despre parintele Ioanichie Balan am parerea ca spunea atatea aberatii incat e greu de imaginat cum poate cineva sa abereze atata. La un moment dat chiar spunea ca americanii ne dau sida prin televizor: adica deschizi televizorul si ies virusii de sida si te infecteaza.
Eu nu stiu cum poate sa aiba cineva ca reper asemenea aberatii.
Pai asta e credinta in Dumnezeu: "simtirea"! Iar daca nu e, macinam in gol.
Parintele NU mi-a proorocit nimic, ci mi-a vorbit despre unul dintre fii, ca si cum ar fi fost prezent cu o seara inainte la discutia pe care-o avusesem eu cu el, in familie. Iar eu cu Parintele ne vazusem de vreo doua ori inainte, in intrevederi de cateva minute, nu in mod privilegiat, ci ca simplu pelerin, asteptand sa-mi vina randul dupa multe, foarte multe zeci de oameni. Sunt un om cat se poate de discret in viata de zi cu zi si n-ai sa ma vezi facand conversatii pe coridor, in astfel de situatii. Dupa sute si sute de oameni care treceau prin fata Parintelui, eu eram exact un firicel de nisip pe plaja!!! Totusi, Parintele a simtit (iarasi "a simtit"!!!) nevoia sa-mi spuna ceva anume despre conversatia din ajun... Iar tema era "Biserica lui Hristos"! Acum tu poti spune ce vrei, fiindca ai toata libertatea!!! Dar mai tarziu la Petru-voda, eram toata familia, inclusiv acel fiu de care imi vorbise.
Despre Parintele Ioanichie Balan, nu inteleg ce vrei sa spui si nici ce relevanta are in contextul nostru. Eu vorbeam de mari duhovnici, pe care Parintele Ioanichie i-a inregistrat ca sa ne lasa noua invataturile lor. Ce spui tu acolo, ma lasa rece. Din cate stiu, Parintele Ioanichie este si autor de carti si e putin probabil sa fie adevarate "balivernele" tale, daca nu le auzim de la cineva care are credibilitate in acest sens. Tu si eu, tot NIMENI suntem. Tu nu ma crezi, eu nu te cred, vezi ce bine ne intelegem noi doi?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)