View Single Post
Vechi 28.06.2015, 17:22:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-au intoxicat poporul cu diverse marturii,carti,minuni pe banda rulanta si cu tv-ul,ia manipulat si acum zic hai poporule acum decide tu canonizarea p Boca
De acord cu tine. Și eu am foarte multe rețineri și chiar o repulsie față de toate cărțile de genul "mărturii" în care sunt foarte multe erori și neadevăruri și care, pentru neștiutori, deformează adevărata personalitate a părintelui. La fel și emisiunile tv. Vizionând câteva emisiuni mi-am dat seama, de fapt, câtă dezinformare există în media.

ps:să ținem cont de faptul că părintele a spus anumite lucruri într-un anumit context și într-o anumită perioadă istorică și adresată unei anumite persoane (din capitolul "mărturii"). E foarte ușor să rupi o idee din context și să o cataloghezi drept greșeală.

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-ce sa decida poporul cand mintea lor e tulburata ,cand nu pastreaza dogmele ortodoxe, nu au o constiinta dogmatica ortodoxa
Aici e problema, iată că acest fenomen care s-a creat în jurul părintelui Arsenie scoate la lumină credința noastră ca popor. "Evlavioșii" dacă ar pune în practică din învățăturile părintelui nu ar mai face atâtea valuri și nu ar mai fi căutători de minuni.

"Oamenii umblă după făcătorii de minuni, fie ei și vrăjitori. Dar vă spun că minunea cea mai mare e învierea vieții tale pe temelia ei, Iisus Hristos; e încreștinarea vieții tale. Asta-i minuna cea mai mare – "înnoirea vieții tale" – care ne stă cu adevărat la îndemână și ni s-a dat nouă, preoților, poruncă: "Înviați pe cei morți!" După învierea ta tânjește Iisus." (extras din Talanții Împărăției - părintele Arsenie Boca)