View Single Post
Vechi 29.06.2015, 11:21:14
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Daca Dumnezeu care e atotputernic ar voi, de pilda, sa mantuiasca un anume protestant sa zicem, unul care a fost misionar in India si a fost ars de viu de paganii hindusi (caz real), cine sunt eu sa ma opun deciziei lui Dumnezeu ?
O confirmare a acestui gând am găsit-o chiar în predica de ieri, la Vindecarea slugii sutașului, a Părintelui Galeriu. Mai întâi, însuși Mântuitorul îi spune sutașului:

Citat:
Și Iisus s-a minunat de acest cuvânt, și a grăit: “Adevărat grăiesc vouă: la nimeni, în Israel, nu am găsit o credință ca aceasta”. Auzind cei din jur, păstrători de credință, s-au întrebat poate cum tocmai la un centurion, un comandant, a aflat Mântuitorul atâta credință, militarii fiind asociați numai cu ordinea și cu asprimea; și îi nesocotește pe ei. Și încă atâta credință, încât se minunează Mântuitorul, ca om și ca Dumnezeu.
și mai departe:

Citat:
S-a minunat Mântuitorul și a spus apoi: “Zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în împărăția cerurilor. Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai dinafară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților”. Și noi vom vedea atunci frați de-ai noștri care nu sunt în biserică cu noi, pe care îi socotim păcătoși, că, dimpotrivă, au fapte care luminează lumea. Atunci ne vom aminti de aceste cuvinte ale Mântuitorului. Și vom gândi: Doamne, noi am ascultat mereu Evanghelia Ta, nu am lipsit la Liturghia cea sfântă, am ascultat de atâtea ori cuvântul Tău, cuvântul slujitorilor Tăi, am înălțat inimile spre slava Ta, Doamne… Dar faptele noastre oare sunt mai bune? Pentru că nu pot să văd faptele mele, le văd pe ale celuilalt. Fapte care să-Ți dea bucurie, căci prea multă tristețe îți dăm, Doamne! Ori de câte ori mă aflu parcă neîmplinind poruncile Lui, câtă tristețe Îi ofer lui Dumnezeu!