View Single Post
Vechi 30.06.2015, 13:09:29
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Cătălin, ai pus punctul pe i. Ca de obicei. Să-ți fie spre smerenie.

Corina, fiecare înțelege cât îl duce capu. Și cât foc are în inimă după Hristos.

Dragoș P, o spui cu așa un ton, că unii chiar cred că vorbești serios :)

Dar hai să vorbim argumentat !

Europa are cel mai înalt grad de trai de pe pământ. Și devine tot mai atee. Oamenii cu cât o duc mai bine, cu atât se depărtează de Dumnezeu. Asta deja știm.

Dar mai e un lucru "comic": Europa se depopulează. Ateii și în general cei ce o duc comod, luxuriant și confortabil, fac cei mai puțini copii. Și Europa moare.

Bunicii noștri au avut între 3 și 15 copii și n-au avut efectiv nevoie de luxul și confortul care-l avem noi, azi.
Nu interzic cele care le-am menționat.
Am spus doar că ne ucid TIMPUL. Nu ne mai gândim la copii, la mântuire, la jertfă, la răstignire, la slujirea aproapelui, a soțului/soției, a celor mici, a unei gospodării frumoase.
Vrem urban, oraș, birouri, facem un copil sau niciunul, ne trăim viața, nu?

Bărbatul nu mai are dorință de a se căsători cu o femeie, să rămână unul lângă altul toată viața, ci doar să-i folosească trupul, în cel mai fericit caz câțiva ani.
Iar dacă tot "se riscă" să facă asta, cu siguranță, lipsit de Hristos fiind ei doi, se vor înșela unul pe altul. Se întâmplă. Lasă că ne iertăm.

Sau veți zice: de ce să trăim ca bunicii noștri? Pardon! Dar de ce să nu trăim ca ei? Aveau ei bolile noastre? Nu. Aveai ei ura asta cu spumă mentală, unii împotriva altora? Niciodată! Munceau pământul cu o putere fizică de invidiat, chiar și la 80 de ani, cei care au trăit toată viața la sat. Au murit liniștiți, fără boli grave, fără chinuri, eventual înconjurați de copii și nepoți. Noi, azi? Murim singuri. Murim tineri.

Sincer, eu nu-mi doresc așa ceva. Cine n-are minte-n cap, n-are decât să-și dorească aa ceva.
Eu vreau, nu să mă lipsesc definitiv de nebuniile societății urbane moderne, deși bine-ar fi, dar să le folosesc cât mai puțin posibil. Am numai de câștigat.
Vreau să fac mulți copii, să alergăm printro curte la sat, unii după alții, să trăim frumos și curat.

Eu personal, mulțumesc celor care le e milă de oamenii ce își doresc gândire și viețuire creștinească, vedem peste 50 de ani, poate vom trăi, cum cei cărora azi le-a fost milă de creștini, atunci, vor fi fără copii, sau vor avea copii îmbolnăviți sau poate morți, vor fi singuri, decepționați, convinși că Dumnezeu are ceva cu ei, când ei înșiși defapt s-au autopedepsit, printro viață trăită în păcat și spurcăciuni ale comodității, luxuri, conforturi. Că doar deh, dacă tot sunt acolo, de ce să nu le folosim?
Atunci să vedem, noi, dacă Dumnezeu se va milostivi, încojurați de vreo 5 copii, cum ne vom uita noi cu milă la ei, cei singuri și triști și goi, așteptându-și moartea. Să nu fie !

Așa că luați atitudine de acum, când încă se mai poate face ceva pentru a fi cât mai creștini cu putință.
Că nu degeaba ne spune Dumnezeu lucrurile acelea din Biblie...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote