Frate Ioan, poate ai așteptat răspuns de la mine.
Nu am găsit răspuns, că ai mare dreptate în tot ce ai scris. Tu mi-ai dat răspunsul, nu a mai fost nevoie să mai spun nimic.
Și fratele Neagu a venit împodobind mai frumos răspunsul tău.
Nu, eu nu vă judec. Departe gândul. Nu fac aluzie la nimeni, dar fiecare vede în postarea celuilalt atât cât iubește.
Așa de limpede sau încețoșat vede.
Fiindcă așa e firea omului, de aceea pare că noi ne tot certăm pe aici, dar nu ne certăm, ne îmbunătățim iubirea.
De aceea tot revenim mereu, și scriem, fiindcă poate fără să ne dăm seama, ne pasă. Și iubim. Poate puțin, dar iubim. Ne pasă de noi înșine, să ne aruncăm egoismul și ne pasă de ceilalți, să-i iubim mai mult. Și vedem cât de dulce e să iubești, și vrem să iubim din nou. Și scriem din nou, căutând iubirea.
Așa-i pe forum...
Cât mă privește, așa fac și eu, și mă văd pe mine, în toate postările tuturor celorlalți, și când scriu să ajut pe cineva, mă ajut pe mine, primul.
Vă rog mult să mă iertați, pentru neputințele mele, scriu mereu aspru, fiindcă iubesc puțin, sunt și eu om, și greșesc mult, foarte mult, dar întotdeauna îmi doresc să ajut, să fiu de folos, să slujesc, să ne sprijinim unii pe alții, să ne întărim în neputințele noastre, unii pe alții, că... așa ne cheamă și ne învață Hristos, să facem. Sunt și rămân neputincios, și vă mulțumesc mult că mă ajutați, și îmi vreți binele, știu și simt că îmi vreți binele și mă învațați smerenia, care eu n-am cunoscut-o niciodată, dar voi, mai realizați și experimentați ca mine, mă chemați la ea, cu bucurie. Da, vreau să vin.
Aș scrie mai mult, dar acesta nu e răspuns, e... o constatare. Și din nou, o neputință.
Dacă vreți, să mă pomeniți, dar mai important, îmi doresc să mă iertați.
Vă îmbrățișez în Hristos.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 01.07.2015 at 11:37:48.
|