Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sa avem pardon, dar faptul ca va referiti la existenta receptorilor (care din ei?? ca sunt o gramada de categorii, daca va mai amintinti lectii de medicina din facultate) facand referire la "microscopul electronic", arata cat de putin (mai) stiti despre ei si metoda stiintifica.
Se cunosc si inca foarte bine, unii dintre ei pana la structura moleculara, exista relatii de cauzalitate demonstrate stiintific si chiar empiric.
|
Pe un alt topic, aflam ca homosexualii le explica crestinilor cum a fost chestia cu istoria crestinismului. Aici, iata un profan care explica unui medic chestia cu receptorii.
In realitate, dovada stiintifica a existentei acestor receptori lipseste in majoritatea cazurilor. Este o simpla ipoteza. De cele mai multe ori, cercetatorii se joaca cu diversi "anticorpi anti-receptori" pe care ii injecteaza in diverse feluri, masurand cantitatea de anticorpi care iese fata de cea care intra in experiment. Concluzia este "anticorpii antireceptori s-au fixat, deci trebuie sa avem receptori". In cazurile mai de succes fac poze la microscopul electronic unde se vad aglomerari de anticorpi anti-receptori si spun "aha! iata un nor de anticorpi anti receptori, prin urmare trebuie sa fie un receptor in mijlocul lui!". Cam asta e nivelul.
Citat:
Pe cand "dynamis" sau "Simila similibus curantur" tin de "evul intunecat" al medicinei, in care inca se amesteca cu magia, alchimia si alte ciudatenii asemenea.
|
Homeopatia este foarte noua. Mult mai "moderna" decat alopatia. In urma cu doua secole facea primii pasi. De la "intunecatul ev mediu" (simpatica sintagma), de la magie si alchimie, vor mai trece multe secole pana cand metoda stiintifica homeopatica se va naste. Si anume, dupa Epoca Luminilor (si in anumita legatura cu ea).
Citat:
Sau va e teama sa recunoasteti ca e o escrocherie clara acum dupa ce i-ati afirmat eficacitatea in anumite conditii?
|
Sunt departe de a sustine ca Oscillo este o escrocherie clara. Am folosit frecvent acest remediu cu succes, inclusiv pe mine insumi, in mai multe randuri. Nu am elemente clinice incat sa afirm ca e o escrocherie clara, dimpotriva. Ceea ce am afirmat este ca nu este un remediu homeopatic si, daca ati fi citit pana la capat postarea mea de pe aceeasi pagina (e drept, cam lunga) ati fi inteles de ce: fiindca nu are proving.
In schimb, m-am convins ca multe medicamente alopatice sunt escrocherii clare. De exemplu, marea majoritate a siropurilor alopatice contra tusei. Siropurile pe baza de iedera, de exemplu, cu care nu am obtinut niciodata vreun succes evident.