View Single Post
Vechi 04.07.2015, 21:37:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
O mica erata, nu este vorba de un sfant necalcedonian, ci de unul nestorian.
Da, da, da, acum mai vi de-acasă :) De-acasă, adică din studii teologice. Era acuzat de nestorianism, nu de monofizitism.

Nu, Sfântul Chiril al Alexandriei, nu era nestorian. Dă-mi citate de nestorianism din Sfântul Chiril. Nu există. Numa' gura lumii, că folosește un limbaj mai nestorian, vezi Doamne.
Nici Sfântul Isaac Sirul, acuzat "de capetele (i)luminate ale teologiei" de aceași istorie că folosește un limbaj al ereticilor, dar nu folosește, ci luptă împotriva ereticilor cu propriile lor arme, ca majoritatea Sfinților. Dar nu are expresii ale ereziei.

Sfântul Paisie Aghioritul ne spune în volumul 2 din 5, la "Trezire duhovnicească", că i s-a arătat Sfântul Isaac Sirul și i-a spus: "nu, eu nu sunt eretic, dar a trebuit să folosesc limbajul lor, ca să le explic și să înțeleagă mai ușor." Și l-a văzut și pe Sfântul Constantin cel Mare, mai târziu și i-a spus: "O, Paisie, dacă aș fi știut ce plată minunată au monahii în Ceruri, aș fi lepădat purpura împărătească și aș fi luat haina cea aspră monahală, căci mi-a arătat Domnul nostru Hristos Împăratul Împăraților, că acum aici în Ceruri, ei sunt cinstiți de zeci de ori mai mult decât era cinstit Solomon Împăratul pe pământ, iar eu, am mică plată, comoara mea e mică, dar măcar mă odihnesc întrun loc de pace și bucurie. Ce mult mi-aș fi dorit să fiu și eu ca voi, monahii... "

Speachless... :)

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Igore, sfantu' lu' mallu', apuca-te de video-ceat-pe-net. Stii tu: imbraca-te in piele mulata, cu lanturi, bice, cizme, alea-alea, si cauta clienti din Tarile de Jos, indeosebi. Baga-le ceva citate din stulto-teologia ta personala, si ii storci de lovele.

MihailC, nu ai nici o sansa cu neosfantu' internetului. Daca prostia ar fi substanta sau material, din ea s-ar face cele mai puternice buncare.
Îmi dai voie să te atac, Master Viti?
Trecând peste faptul că ai o gândire foarte murdară și ispitită de scalvie e unirii trupești.
Hai că nu sunt aspru, e un atac creștinesc, bine? :)

Io' măcar am un servici, mulțumesc Domnului. Tu? Tu ce servici ai? Că tu stai și Sfânta Duminică, în timpul Sfintei Liturghii pe forum. Ești lipit de forum. Ești "Master of the forum", nu? Vezi? De ce ursu n-are coadă? :) Că vulpea o are prea lungă... Mămăliga ei...

Să-ți ajute Dumnezeu să găsești un serviciu bun și să fi mulțumit și sănătos în el. Dar asta după ce-ai să mergi la Sfânta Liturghie, în fiecare Sfântă Duminică, ca să primești belșug de har, și biruință în luptele cu ispitirile și întărirea virtuțiilor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 21:54:11.
Reply With Quote