Problema mea nici macar asta nu este. Problema mea este cand se invoca aspecte ale credintei intr-o situatie care a fost, de la inceput, straina de credinta.Asa, cumva, se descopera pe parcurs, oamenii sunt foarte priceputi in a-si gasi justificari. A nu se intelege ca o problema cu dansii, remarc doar cum se tot dribleaza un adevar simplu: s-au inselat pe ei, i-au inselat pe altii si au fost si inselati de altii. Daca nu ar fi tragic ar fi o perfecta ironie. Eu sper sa ramana Grecia intr-o zona a normalitatii,nu-mi imaginez o Europa care executa leaganul democratiei, ar fi un final trist (unii zic meritat) al unei lumi. Acum, daca tot au votat, domnu Tsipras trebuie sa le explice entuziastilor anti-sistem ceva extrem de simplu: de unde vor veni banii. De multe ori in istorie multimea care azi te aduleaza maine de sfasie. Politicienii promit multe dar rar spun si pretul care va trebui platit.Si intrucat pt Tsipras motivatia nu este similara cu a acelui duhovnic ( din linkul postat) ramane de vazut cum se va termina totul. Cum spunea Sartre in ,,diavolul si Bunul Dumnezeu" : ,, Singuratatea pe care ti-o da Binele cum sa o deosebesc de singuratatea pe care ti-o da raul? " O intrebare foarte actuala pt dansii.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 06.07.2015 at 03:57:58.
|