Citat:
În prealabil postat de antoniap
Cat de mare? Una e sa fie vorba de cativa metri patrati pentru o biserica si alta e sa donezi teren pentru o moschee monumentala. In interesul romanilor nu putea fi folosit acel teren sau macar o parte din el? De ce sa fie incurajata astfel islamizarea Romaniei? O constructie modesta, ar fi trecut neobservata si nimeni n-ar fi comentat nimic. Fiind, insa, vorba de un mare centru cultural, e firesc sa ne punem intrebari suplimentare.
|
Mai citind eu și alte opinii, am ajuns să îmi dau seama că problema asta este serioasă și ridică mari semne de întrebare. Unul ar fi: De ce nu s-a făcut în prealabil o consultare publică pe tema asta? De ce suntem puși în fața faptului împlinit? Dacă musulmanii nu doresc să facă prozelitism la noi,
cum spune muftiul, la ce bun consturirea acestui mare complex, care, pe lângă o moschee comparabilă cu Moscheea Albastră din Istanbul, va cuprinde și săli de curs (unii spun că pentru 6000 de cursanți; muftiul neagă) pe lângă alte anexe. Cum se justifică ridicarea unei construcții de asemenea proporții într-o țară în care
comunitatea musulmană reprezintă 0,3% din totalul populației?
Iar dacă proporțiile ei vor rivaliza cu Catedrala Mântuirii Neamului, poate că ar fi fost echitabil ca, la schimb, guvernul turc să ne doneze Hagia Sofia.
Deși nu cred că Patriarhia n-a fost înștiințată dinainte, sper, totuși, să aibă o reacție.
Însă problemele pe care le ridică această construcție ar putea să nu țină doar de Biserică. Mai multe semne de întrebare în articolul de
aici.