Subiect: Despre minciuna
View Single Post
Vechi 07.02.2008, 10:17:49
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Iisus totdeauna cand le zicea ceva multimilor incepea cu cuvintele:adevarat,adevarat graiesc voua;deci Iisus totdeauna zicea ADEVARUL.

TEXTE DESPRE ADEVAR IN NOUL TESTAMENT

16„Si au trimis la El pe ucenicii lor, impreuna cu irodianii, zicand: INVATATORULE, STIM CA ESTI OMUL ADEVARULUI SI INTRU ADEVAR INVETI CALEA LUI DUMNEZEU SI NU-TI PASA DE NIMENI, PENTRU CA NU CAUTI LA FATA OAMENILOR.
17. Spune-ne deci noua: Ce Ti se pare? Se cuvine sa dam dajdie Cezarului sau nu?
18. Iar Iisus, cunoscand viclenia lor, le-a raspuns: Ce Ma ispititi, fatarnicilor? „

. La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul.
2. Acesta era intru inceput la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut.
4. Intru El era viata si viata era lumina oamenilor.
5. Si lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o.
6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan.
7. Acesta a venit spre marturie, ca sa marturiseasca despre Lumina, ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina ci ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. CUVANTUL ERA LUMINA CEA ADEVARATA care lumineaza pe tot omul, care vine in lume.
10. In lume era si lumea prin El s-a facut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit.
12. Si celor cati L-au primit, care cred in numele Lui, le-a dat putere ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu,

„Pentru ca Legea prin Moise s-a dat, iar harul si ADEVARUL au venit prin Iisus Hristos"

„Iisus a vazut pe Natanael venind catre El si a zis despre el: Iata, CU ADEVARAT, israelit in care nu este viclesug. „

Cel ce vine de sus este deasupra tuturor; cel ce este de pe pamant pamantesc este si de pe pamant graieste. Cel ce vine din cer este deasupra tuturor.
32. Si ce a vazut si a auzit, aceea marturiseste, dar marturia Lui nu o primeste nimeni.
33. Cel ce a primit marturia Lui a pecetluit ca DUMNEZEU ESTE ADEVARAT.
34. Caci cel pe care l-a trimis Dumnezeu vorbeste cuvintele lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu da Duhul cu masura.
35. Tatal iubeste pe Fiul si toate le-a dat in mana Lui.
36. Cel ce crede in Fiul are viata vesnica, iar cel ce nu asculta de Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.

„Dar vine ceasul si acum este, cand ADEVARATII INCHINATORI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI IN ADEVAR, CA SI TATAL ASTFEL DE INCHINATORI ISI DORESTE. „

Deci, dupa ce au venit la El, samarinenii Il rugau sa ramana la ei. Si a ramas acolo doua zile.
41. Si cu mult mai multi au crezut pentru cuvantul Lui,
42. Iar femeii i-au zis: Credem nu numai pentru cuvantul tau, caci noi insine am auzit si stim ca ACESTA ESTE CU ADEVARAT HRISTOSUL, MANTUITORUL LUMII.

Eu nu pot sa fac de la Mine nimic; precum aud, judec; dar judecata Mea este dreapta, pentru ca nu caut la voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis.
31. Daca marturisesc Eu despre mine insumi, marturia Mea nu este adevarata.
32. ALTUL MARTURISESTE DESPRE MINE; SI STIU CA ADEVARATA ESTE MARTURIA PE CARE O MARTURISESTE DESPRE MINE.
33. VOI ATI TRIMIS LA IOAN, SI EL A MARTURISIT ADEVARUL.

Deci a strigat Iisus in templu, invatand si zicand: Si pe Mine Ma stiti si stiti de unde sunt; si Eu n-am venit de la Mine, dar ADEVARAT ESTE CEL CE M-A TRIMIS PE MINE si pe Care voi nu-L stiti.

Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.
13. De aceea fariseii I-au zis: Tu marturisesti despre Tine Insuti; marturia Ta nu este adevarata.
14. A raspuns Iisus si le-a zis: CHIAR DACA EU MARTURISESC DESPRE MINE INSUMI, MARTURIA MEA ESTE ADEVARATA, fiindca stiu de unde am venit si unde Ma duc. Voi nu stiti de unde vin, nici unde Ma duc.
15. Voi judecati dupa trup; Eu nu judec pe nimeni.
16. Si chiar daca Eu judec, judecata Mea este adevarata, pentru ca nu sunt singur, ci Eu si Cel ce M-a trimis pe Mine.
zicea Iisus catre iudeii care crezusera in El: Daca veti ramane in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei;
32. Si VETI CUNOASTE ADEVARUL, IAR ADEVARUL VA VA FACE LIBERI.

unde Ma duc Eu, voi stiti si stiti si calea.
5. Toma i-a zis: Doamne, nu stim unde Te duci; si cum putem sti calea?
6. IISUS I-A ZIS: EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA. NIMENI NU VINE LA TATAL MEU DECAT PRIN MINE.
7. Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, si pe Tatal Meu L-ati fi cunoscut; dar de acum Il cunoasteti pe El si L-ati si vazut.

Acestea a vorbit Iisus si, ridicand ochii Sai la cer, a zis: Parinte, a venit ceasul! Preaslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul sa Te preaslaveasca.
2. Precum I-ai dat stapanire peste tot trupul, ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3. Si aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4. Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac, l-am savarsit.
5. Si acum, preaslaveste-Ma Tu, Parinte, la Tine Insuti, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai inainte de a fi lumea.
6. Aratat-am numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tai erau si Mie Mi i-ai dat si cuvantul Tau l-au pazit.
7. Acum au cunoscut ca toate cate Mi-ai dat sunt de la Tine;
8. Pentru ca cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit, si au crezut ca Tu M-ai trimis.
9. Eu pentru acestia Ma rog; nu pentru lume Ma rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ai Tai sunt.
10. Si toate ale Mele sunt ale Tale, si ale Tale sunt ale Mele si M-am preaslavit intru ei.
11. Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem si Noi.
12. Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau, pe cei ce Mi i-ai dat; si i-am pazit si n-a pierit nici unul dintre ei, decat fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura.
13. Iar acum, vin la Tine si acestea le graiesc in lume, ca sa fie deplina bucuria Mea in ei.
14. Eu le-am dat cuvantul Tau, si lumea i-a urat, pentru ca nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Ma rog ca sa-i iei din lume, ci ca sa-i pazesti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. SFINTESTE-I PE EI INTRU ADEVARUL TAU; CUVANTUL TAU ESTE ADEVARUL.
18. Precum M-ai trimis pe Mine in lume, si Eu i-am trimis pe ei in lume.
19. Pentru ei Eu Ma sfintesc pe Mine Insumi, ca si ei SA FIE SFINTITI INTRU ADEVAR.
20. Dar nu numai pentru acestia Ma rog, ci si pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor,
21. Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in Noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.
22. Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime, si sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24. Parinte, voiesc ca, unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pr care Mi i-ai dat, ca sa vada slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru ca Tu M-ai iubit pe Mine mai inainte de intemeierea lumii.
25. Parinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, si acestia au cunoscut ca Tu M-ai trimis.
26. Si le-am facut cunoscut numele Tau si-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu sa fie in ei si Eu in ei.
. Deci i-a zis Pilat: Asadar esti Tu imparat? Raspuns-a Iisus: Tu zici ca Eu sunt imparat. EU SPRE ACEASTA M-AM NASCUT SI PENTRU ACEASTA AM VENIT IN LUME, CA SA DAU MARTURIE PENTRU ADEVAR; ORICINE ESTE DIN ADEVAR ASCULTA GLASUL MEU.
38. Pilat I-a zis: Ce este adevarul? Si zicand aceasta, a iesit iarasi la iudei si le-a zis: Eu nu gasesc in El nici o vina;
CACI MANIA LUI DUMNEZEU SE DESCOPERA DIN CER PESTE TOATA FARADELEGEA SI PESTE TOATA NEDREPTATEA OAMENILOR CARE TIN NEDREPTATEA DREPT ADEVAR. Pentru ca ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de catre ei; fiindca Dumnezeu le-a aratat lor.
20. Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare,
21. Pentru ca, cunoscand pe Dumnezeu, nu L-au slavit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au ratacit in gandurile lor si inima lor cea nesocotita s-a intunecat.
22. Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intre ei,
25. Ca UNII CARE AU SCHIMBAT ADEVARUL LUI DUMNEZEU IN MINCIUNA si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin!

DUMNEZEU SE VADESTE IN ADEVARUL SAU, PE CAND TOT OMUL INTRU MINCIUNA, precum este scris: "Drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu".
SPUN ADEVARUL IN HRISTOS, NU MINT, MARTOR FIINDU-MI CONSTIINTA MEA IN DUHUL SFANT
Dar voi acum cautati sa Ma ucideti PE MINE, OMUL CARE V-AM SPUS ADEVARUL PE CARE L-AM AUZIT DE LA DUMNEZEU. Avraam n-a facut aceasta.
41. Voi faceti faptele tatalui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am nascut din desfranare. Un tata avem: pe Dumnezeu.
42. Le-a zis Iisus: Daca Dumnezeu are fi Tatal vostru, M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
43. De ce nu intelegeti vorbirea Mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
44. Voi sunteti din tatal vostru DIAVOLUL si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, DE LA INCEPUT, A FOST UCIGATOR DE OAMENI SI NU A STAT INTRU ADEVAR, PENTRU CA NU ESTE ADEVAR INTRU EL. CAND GRAIESTE MINCIUNA, GRAIESTE DINTRU ALE SALE, CACI ESTE MINCINOS SI TATAL MINCIUNII.
45. DAR PE MINE, FIINDCA SPUN ADEVARUL, NU MA CREDETI.
46. CINE DINTRE VOI MA VADESTE DE PACAT? DACA SPUN ADEVARUL, DE CE VOI NU MA CREDETI?
47. Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu.

Reply With Quote