Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Si vitiate spunea foarte clar despre superstitia aia pentru care ii sar unii in cap; aia-io superstitie in care nici eu nu cred; Spovada nu e hocus-pocus, cum suna a fi din povestirile unora.
|
Nu prea imi place etichetarea asta de superstitie ,de la Sfanta Taina la "superstitie".
Totusi sa vedem la cultul vostru (nu stiu de ce e secret ,nu zice-ti nimic unde merge-ti,eu sunt ortodox ,am sa o trec cat de curand pot in semnatura)cum crede-ti ca se rezolva o problema de genul urmator.
1.Un pastor(caz real petrecut in SUA) se incurca cu o enoriasa.Duc ei mai multa vreme o viata dubla pana cand atunci cand sotul enoriasei vrea sa se mute in alt loc cu ea ,Pastorul il omoara pe sotul ei.Sotul ei descoperise si niste nereguli care Pastorul le facuse in contabilitate.Daca nu e un moment din asta in care in fata unui om al lui Dumnezeu sa iti arati viata, cum crezi (prin ce parghii) ca acest Pastor putea fi indreptat???Ca sa nu ajunga la crima???
2.Cazul aratat de florentina2014,cu care a deschis topicul.Ai niste probleme ca cele aratate mai sus si ti se intampla diferite lucruri care nu le gasesti explicatie?Nu ar fi bine sa iti arati sufletul unui om care are experienta in a tamadui sufletele???Poate cheama si pe unul sau pe ambii parintii la Spovedanie,poate a ramas ceva din trecut care l-au neglijat ,sau efectiv nu au stiut ca e pacat.Cum crezi ca un om ar reusi sa se descurce in acest furnicar de fapte in care isi baga coada si cel rau?Si cel rau e iubitor sa te intorci si nu te lasa sa te intorci asa usor.
Parerea mea ca rugaciunile si experienta unui parinte iscusit sunt absolut necesare intr-un astfel de caz.
Oare daca mergi la un doctor, el are oare vreun interes sa te puna de ex. la raze sau RMN sa vada tot ce ai in corp ?Nu interesul e al tau ca sa vada ce ai si sa te ajute sa te faci bine.Tot asa si aici trebuie sa ii arati sufletul!