Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu stiu ca am fost scufundata,mai multe nu-mi amintesc deoarece nici un copil nu are amintiri de la cateva luni;primele amintiri la am de la 1 an.
Nu stiu in ce fel m-a traumatizat,daca nu-mi amintesc.
Nu stiam ca preotii sunt inspaimantati sa scufunde copilul...asta e totala noutate pt mine.
In fine,nu este vorba ca vreau sa fiu rea cu tine-in mod special-numai ca mi-a parut ca(,)cautam traume acolo unde nu sunt.
|
Eu nu-mi amintesc nimic de la botezul meu si nici nu mi-a povestit nimeni.
Nu stiu sa spun de ce au frica (asa mi se pare mie cand vad in poze cum tin pruncii) preotii.
Stiu ca eu am vazut ianinte vreme preoti care aveau dexteritate si scufundau copilul si astupau fata. Si erau siguri pe ei.
Ce s-a intamplat, de ce s-a schimbat. Nu stiu.
Si fiecare a fost botezat cumva. Stie exact cum? Nu. Important este ca a fost botezat. In cristelnita, cu preot ortodox, etc. Cine dintre voi sta sa analizeze cum a fost botezat?
Ce simt copiii la botez, nu stim noi. Cert este ca plang.
Eu nu am nimic impotriva scufundatului, sau a modului in care se face tot botezul. Am spus ce am observat eu.
O singura chestie m-a socat la botez si vad ca totusi unii preoti nu fac asta: cu lepadatul de satana si scuipatul peste copil. Dar in fine. Asta este.
Si ca pe baieti ii inchina in Sf. Altar si pe fetite nu.
Iar slujbele in sine de ce sunt asa si asa si de ce am eu (si altii, ca n-oi fi singura) atatea semne de intrebare - le luam asa cum sunt. De explicat ar trebui s-o faca altii si nu o fac.
Am mai spus: daca voi stiti atat de multe si vi se explica fiecare gest in biserica, de stiti totul perfect. Bravo preotului vostru, sau nu stiu, aveti voi talente deosebite.