Subiect: Îmi pasă...
View Single Post
Vechi 11.07.2015, 00:48:42
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Hotarul dintre pasare si nepasare...Sau dintre pasarea sanatoasa si cea bolnava, manipulatoare..

Nu stiu sa raspund la intrebarile astea decat asa: in ultimii ani, ca sa cern binele de rau, sentimentele bune de cele rele, bolnavicioase, ma raportez in tot ce fac(ganduri, fapte) la modelul crestin(ortodox) de vietuire.Nu zic ca nu mai fac greseli, dar acum stiu ca gresesc, atunci cand o fac.La fel si cu manifestarea afectiunii sau a interesului fata de o persoana, fata de familie, rude, prieteni etc.Hotarul dintre pasare si nepasare, sau pasare sau manipulare e dat de raportarea la principiile morale crestine.Ii foloseste celui de care imi pasa, pentru mantuirea sufletului sau, faptele, cuvintele si sentimentele mele, prezenta mea?Daca da, e bine.Daca nu, faptul ca ma retrag din calea acelei persoane, netulburandu-l sau nemanipulandu-l(in numele dragostei, prieteniei etc ce i-o port) , nu inseamna nepasare, ci din contra.O manifestare a afectiunii mult mai sanatoasa decat inainte(cand aveam alte valori morale) si mai ales, mai onesta.
Un răspuns demn de luat în seamă, și totuși ignorat.
Pentru unii, a-ți păsa înseamnă a obliga/ a manipula pe celălalt să facă voia sa. Mai înseamnă aroganța de a crede că "eu" știu mai bine "ce e bine pentru tine"- chiar dacă e clar împotriva a ceea ce ne învață Domnul.
Da, să nu fim nepăsători în sens egoist, dar nici manipulatori.
Reply With Quote