Subiect: Îmi pasă...
View Single Post
Vechi 11.07.2015, 01:47:39
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Mulțumesc tuturor pentru postări.

"Îmi pasă..." poate fi un paravan perfect pentru a atrage pe cineva în capcana falsei siguranțe afective, mai ales atunci când beneficiarul atenției se află în derivă existențială. "Binevoitorii" din această categorie se adaptează cu ușurință nevoilor victimei livrându-i cu precizie minciunile preferate, construind astfel o complexă pânză de paianjen a dependențelor morale, emoționale și fizice.

Probabil poți să-ți dai seama că ești de partea Adevărului atunci când respecți libertatea persoanei de care îți pasă până într-acolo încât să-i accepți nepăsarea și dorința de a sta departe de grija ta, chiar dacă știi foarte bine că libertatea ei e egală lungimea lanțului unui ocnaș încătușat de propriile sale limite.

E o altă discuție modul cum selectează unii din "ceea ce învață Domnul" doar ingredientele pentru spoiala de confort psihologic în care le place să-și camufleze incapacitatea de a se maturiza.

Mă interesează mai mult experiența și înțelegerea pozitivă a tot ceea ce înseamnă "îmi pasă" de pe poziția celui ce dăruiește, nu neapărat aplicațiile subversive ale "bunăvoinței". Dar asta nu înseamnă că nu sunt atent la orice poziție exprimată pe acest topic.

Last edited by Mihailc; 11.07.2015 at 07:17:48.
Reply With Quote