Dalian și Ovidiu, acele cuvinte nu sunt ale mele, le-am dat citat din cartea "Pelerinul rus", pe care voi nu a-ți citit-o. Sunt cuvintele unui duhovnic, ieroschimonah din Rusia, care avea rugăciunea inimii neîncetate, mult îmbunătățit și înaintat în viața duhovnicească. Aceea e spovedania acelui duhovnic ce avea rugăciunea inimii neîncetate. Titlul spovedaniei sale, este cel care l-am amintit mai sus, dar l-ați ignorat complet "SPOVEDANIA OMULUI LĂUNTRIC SAU CALEA CARE DUCE CĂTRE SMERENIE".
Vă rog citiți cartea Pelerinul rus, sau măcar partea a 5-a din carte, ca să înțelegeți măcar puțin ce este smerenia și de ce smerenia a ales-o Dumnezeu să-i fie haina Dumnezeirii Sale și cât de mare nevoie avem de smerenie. Este a treia ca importanță, după iubire și rugăciune. Să citiți mai cu inima fierbinte după Dumnezeu, ca să nu fi-ți ispitiți ușor, ca și acum, în posturile voastre de mai sus. Și mă iertați vă rog.
Adrian, nu judeca dacă nu poți înțelege. Nu te grăbi să pui etichete, dacă nu cunoști dogmatică. Dogmatică nu vei cunoaște dacă nu ai trăire și comuniune cu o adunare de oameni, fie ei și eretici. Trebuie să aparții de ceva și să mărturisești ceva. Dacă acel "ceva" are temelia Bibliei și Sfinților Părinți, atunci în primă instanță te numești creștin. Apoi dacă aparții altei "confesiuni" decât ortodoxe, noi, ortodocșii, purtăm dialoguri de bun simț și obiective, argumentate, numai din Biblie și Sfinții Părinți, ca să vedem cine crede mai curat și mai pur, mai cu iubire, trezvie, discernământ, cine urmează mai autentic Bibliei și Sfinților, și mai ales, cine iubește mai mult pe Dumnezeu: ortodocșii sau alte confesiuni. Având această gândire, vei putea citi și Sfinții Părinți și ereticii, și părintele Ioannis Romanides și Toma D'Aquinno, Luther, Calvin, sau Sfântul Ioan Gură de Aur, cum am făcut și eu. Îți vorbesc cu sinceritate în inimă, nu vreau să fiu prefăcut cu tine, nu am niciun interes, îți vorbesc ca unui frate al meu de sânge, din aceiași părinți, nu vreau să te influențez, să te manipulez, să te controlez, nu vreau așa ceva. vreau să fi sincer cu tine însuți. Să dobândești un filtru cu care să lupți. Filtrul meu e Hristos, prin Biblie și Sfinții Lui. Mi-aș dori ca toți oamenii sau cât mai mulți să aibe același filtru, atunci ar fi foarte puțină răutate, n-ar mai fi războaie, am construi în interiorul și exteriorul nostru, lucruri minunate și mântuitoare. Când vei fi sincer cu tine însuți, vei simți... mult... va veni de la sine, strigând suav și gingaș, chemându-te și arătându-ți unde-i adevărul, unde-i puritatea și aerul curat. Și vei merge acolo, neîncetând însă să cauți, să te lămurești, chiar și când vei ajunge, fiindcă vei vrea să participi, să fi de folos la acea comuniune de care aparții, că îți pasă, vrei să fi activ să înțelegi, să gândești, rațional și mai presus de rațiune, să compari argumentele, să le diseci, să le îmbunătățești sau să le dovedești greșite. Așa, să ne mântuim în lume, ca și creștini, următori și iubitori ai lui Hristos.
Fără să ți cont de zodii, care nu sunt autentice, ci sunt vechea organizare a lunilor calendaristice ale anului, 12 zodii, 12 luni, că nu poți cataloga aproape 7 miliarde jumate de oameni, pe 12 tipuri de caractere zodiacale. E imposibil.
Iartă-mă dacă te-am supărat, îți doresc tot binele, care să te ajute la mântuire.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 12.07.2015 at 13:55:08.
|