View Single Post
Vechi 12.07.2015, 19:28:52
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ok, bine, nu va plac glumele. Atunci pun intrebarea in mod serios:

Nu era ortodoxia impotriva conceptului de zodii?
Nu sunt in masura sa comentez subiectul. Parerea mea este ca mai intai sa cercetam duhul si mai apoi sa acceptam gandul. Iar daca tot acceptam gandul, sa privim mai intai cui il impartasim, fiindca cei cu care intram in dialog nu sunt intotdeuna in acelasi "duh"...
Ceea ce pe unul il sminteste, pe altul il intelepteste. Zodiacul in sine, din cate stiu, este o stiinta acceptata, ingaduita si binecuvantata de Dumnezeu. Interpretarea insa, a ajuns sa fie condamnata de Biserica, fiindca tinde sa devina predestinare si fatalitate, mai presus de voia lui Dumnezeu. Astrele nu sunt asezate la voia intamplarii si cu siguranta au o ordine, o influenta si o regula prestabilita in legea lui Dumnezeu. De ce ne nastem cand ne nastem, asta nu depinde de noi. De noi depinde doar cat de mult avem de luptat cu "ceva anume" care pare sa atarne mai usor sau mai greu decat la altii care s-au nascut "sub alt semn". DA. Eu sunt nascut in "berbec" si nu trebuie sa-mi spuna nimeni ca cea mai mare problema a mea este... nerabdarea!!! Nu fiindca asa-mi spune zodiacul meu, ci fiindca asa m-au perceput ceilalti, dincolo de orice "predictie astrala"! Acum, fiecare este liber sa se prevaleze de orice pentru a sustine sau blama atitudinea celorlalti. De aceea spun sa ne cercetam mai intai duhul. Daca eu iau in serios anumite aspecte din zodiac, iar altul nu, chiar nu vad cu ce-i periclitez mantuirea, atat timp cat drumurile noastre nu se intersecteaza. Toata Sfanta Scriptura este interpretata si... interpretabila. Si culmea, unii nu se mantuiesc tocmai fiindca o interpreteaza... in alt duh....

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote