View Single Post
Vechi 12.07.2015, 21:27:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Interesant că nu are timp să demonstreze, în schimb are timp să jignească. Are dreptate că Igor scrie multe interpretări prost înțelese, dar modul de abordare lasă de dorit, nu numai al lui Mihail, dar și altor useri cu pretenții.
Mi-ar lua zile întregi numai să adun materialul, fără să socotesc alte zeci de ore de ceartă inutilă pe marginea lui.
Nu mi-am imaginat niciodată că un absolvent de teologie ortodoxă poate să susțină că Patericul egiptean era "terminat" în secolul V (un exemplu printre multe altele). Nu-ți trebuie nu-știu-ce erudiție să te prinzi că-i o minciună penibilă, e suficient să citești două, trei studii pe această temă, acordând credit fie și numai informațiilor omologate de toți cercetătorii din domeniu.

Cât despre "modul de abordare" al unui asemenea tip de atitudine mi-e teamă că nu vom găsi niciodată soluția optimă. Trebuie să ne confruntăm cu ceea ce suntem așa cum suntem. Am aflat multe despre mine din ambele posturi, prigonit sau prigonitor și cu siguranță mai am multe de aflat. Însă n-am pus la suflet nimic din tot ce-am încasat pe internet. Dacă i-am spus cuiva ce cred despre el, fără ipocrizie, rănindu-l, e foarte posibil să fi greșit dar și acela are de căutat un răspuns la o întrebare extrem de incomodă: de ce e afectat atât de tare atunci când e călcat pe coadă?