View Single Post
Vechi 07.02.2008, 16:09:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
Citat:
creshtinismul ortodox al anumitor biserici ortodoxe cu Har cu sfintzii parintzi shi copii respectiv Imparatzia Cerurilor in Hristos, din loc in loc.
Pe langa egoismul care reiese din vorbele tale, se mai pune problema daca nu cumva noi, ortodocsii, suntem pe calea cea rea ca ne rugam la icoane si la sfinti, desi sfintii is, ca toti mortii, adormiti pana la invierea mortilor si nici macar nu ne aud
:(...In ultimul timp descopar in Biblie tot mai multe chestii care sugereaza faptul ca orice mort de la invierea lui Iisus este "mort" pana la invierea mortilor cand cei care au facut bine invie pentru viata, iar cei care au facut rau pentru judecata...deci de unde pana unde se afla sfintii deja in Rai si ne aud ma intreb?
iarta-ma oni91 ca sunt plin de egoism shi nu-mi inchipuiam ca se vadeshte pana shi in ce scriu, dar asha o fi, ca itzi dai seama de cine este egoist, deshi mie mi s-a intamplat ca parerea pe care mi-o faceam la prima impresie sa fie total aberanta cu atat mai mult cu cat respectiva parere mi se forma pentru nishte stupide crednitze ale bunului plac neavand nici cea mai mica urma de veridicitate sau macar de ar fi fost in conformitate cu ceva duhovnicesc sau ce avea vre-o relevantza....

dar reintorcandu-ma la vorbele tale, poi se specifica in Apocalipsa ca vor invia treptat iar in final inainte de judecata vor invia totzi mortzii din toate timpurile shi vor lua trupul pe care l-au avut....... deci vor invia treptat chiar shi in trupuri, iar pana atunci sufletele vor locui unele in iad, altele in rai sau altele fiind moarte se vor trezi direct acolo, ca shi dupa o noapte de cateva sute sau mii de ani... Deci Sfintzii care au intrat deja in Imparatzia Cerurilor, aceia sunt vii in Duhul Sfant al Proorociei shi ne inlesnesc milostenia lui Dumnezeu intru Hristos...

deci da, unii vor fi feritzi de judecata shi vor invia pentru viatza ca au fost buni cu fapte curate, iubitori de adevar shi dreptate, cinstitzi, miloshi, smeritzi shi au suferit multe rele asupra lor fara de vina.... iar ceilaltzi care din contra au facut rautatzi shi ticaloshii shi s-au desfatat cu belshugul lumesc hulind adevarul shi dreptatea shi milostivirea shi cinstea aceia invie pentru judecata...

Poi de acolo ca ei au biruit lumea shi au intrat in Imparatzia Cerurilor fiind Primitzi de Hristos, fiindca au ascultat de "Duhul Tau cel Bun care ma va povatzui la pamantul Dreptatzii" shi au avud roade vrednice de pocaintza lor..... Deci sunt deja in RAI, loc de unde aud shi vad pe cei ce se roaga lor shi continua lucrarea Tatalui prin Fiul, de Mantuire a neamului omenesc.
Reply With Quote