Subiect: Îmi pasă...
View Single Post
Vechi 14.07.2015, 10:45:59
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Mă interesează mai mult experiența și înțelegerea pozitivă a tot ceea ce înseamnă "îmi pasă" de pe poziția celui ce dăruiește, nu neapărat aplicațiile subversive ale "bunăvoinței". Dar asta nu înseamnă că nu sunt atent la orice poziție exprimată pe acest topic.
Din experiența mea, când îți pasă într-adevăr de cineva simți și nevoia concretă de a dărui, de a te implica și nu doar la modul declarativ. Și am mai constatat că, de regulă, când îți pasă, nu este întâmplător, ci persoana respectivă chiar are nevoie ca ție să îți pese și să te manifești într-un fel. Pe scurt, este un sentiment extraordinar să dăruiești și e și mai minunat atunci când ai identificat corect atât darul cât și persoana beneficiară (cred că ține cumva și de discernământ). Recunosc însă că eu nu prea despic firul în patru, acordând mai mult credit intuiției.

Sunt însă și situații când îți pasă, te implici, dar există și durere; altfel spus, atunci când îți pasă, îți asumi cumva și durerea celuilalt. Acum am în minte exemplul a două dintre prietenele mele, ambele implicate în activități de ajutorare a copilașilor bolnavi de cancer. Se atașează de copii, povestesc despre ei și apoi sunt zile în care li se citește durerea pe chip. Sunt zile în care încă un copilaș a plecat la Domnul, după multă suferință.