View Single Post
Vechi 15.07.2015, 12:46:30
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Să zic...
Să nu zic...
Mai bine te respecta în primul rând și DOAR ca soție.
Cred ca inteleg si eu unde vrea sa bata, dar acum chiar ce mai conteaza, tot respectul pentru el si pt tot ce face acum, in aceasta perioada binecuvantata ...
Din fericire se pare ca inca sunt multi barbati care inteleg ca ei trebuie sa sustina familia, prin truda lor, si trebuie sa-si sustina si sotia, mai ales atunci cand e insarcinata si/sau are copil/copii de crescut...( si nu sa creada ca s-ar fi descurcat ei mai bine fara ele )
Acum nu stiu daca e vreunul atata de naiv incat chiar sa creada asa ceva, dar se pare ca sotii se impart in cel putin 2 categorii ( si poate si sotiile): cei care isi recunosc propriile limite si meritele sotiei in a avea si a intretine o casa si o familie ( alminteri nu vad cum poti avea o famile fara o sotie sau fara un alt partener) , si cei care cunosc acest lucru, dar, de teama de a nu o pierde, incearca sa o sperie si sa o convinga ca fara el e neputincioasa, ca daca pleaca nu o sa mai poata face niciodata nimic in viata, samd...acu. e drept ca nici femeia fara barbat nu poate avea o familie, dar asta nu inseamna ca dacanu a functionat o casnicie ( nu a reusit sa satisfaca " standardele" lui x sau y :P) ....dar in virtutea acestei temeri, foarte multi atat barbati cat si femei se tem si accepta compromisuri. Pana la urma o astfel de relatie e o investitie pe termen lung, nu e usor sa lasi sa se duca tot ce ai investit ( afara de bani si resurse materiale, care poate ii faci la loc, in timp, e vb de sentimente si nu in ultimul rand de timp, singura resursa cu adevarat epuizabila si care nu se mai poate recupera niciodata ....dar bine, asta se intampla si intr-o afacere, spre exemplu, investesti timp, bani si chiar sentimente ( sperante, aspiratii), si ti-e greu sa renunti la ea dupa ani de zile, chiar da a nu mai merge si chiar daca sunt oportunitati multmai bune ; dar totusi o afacere e o afacere, pecand o casnicie...inseamna cu totul altceva, mult mai mult....un suflet ramane ologit dupa iesirea dintr-o astfel de relatie, dupa cum bine zice si Marin Preda in cartea sa ( cm iubit dintre pamanteni)...in fine, acum nu stiu daca acest aspect esteconform cu invatatura crestina, sau este o greseala, o eroare umana atunci cand se intampla asa ceva, defapt nu ar tb sa se intample...
Reply With Quote