Probleme psihologice . . .
Pot să vă spun că, atât potrivit statisticilor, cât și din ceea ce am constatat eu personal, în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, cazurile de probleme psihologice serioase se înregistrau la 0,5% dintre tineri și adolescenți. Pe când astăzi, proporția a urcat până la 15%. Mai ales în marile orașe, unde viața se desfășoară după canoane nefirești. Cauzele sunt evidente. Ele sunt legate de confuzia care domnește în privința criteriilor ce guvernează viața și idealurile înalte, la care se adaugă, așa cum am mai spus, viața nefirească. Toate acestea determină greutățile moștenite de voi, atunci când ele există în mod inconștient, să se manifeste și să se acutizeze sub influența vieții contemporane anormale, dar și a diferitelor mesaje care – conștient sau nu – vă sunt inculcate, ca de exemplu prin filmele științifico (chipurile) - fantastice, prin cele de groază, pline de violență și anomalii, ce alcătuiesc imaginea declanșatoare a stărilor psihice deviate. Același efect se obține prin desene animate violente, jocuri electronice, muzică sălbatică, dansuri de tip canibalic, care vă înnebunesc și vă conduc fără greș spre manie sexuală, spre lumea ucigașă a drogurilor, a magiei albe și negre, spre adorarea satanei, spre diferite erezii și spre alte fenomene distructive.
Toate acestea, repet și subliniez, pot fi rezolvate printr-o educație corectă, nu numai firească, ci și suprafirească, din sfera harului tainelor Bisericii.
Părintele Timotei Kilifis