Citat:
În prealabil postat de cristi190
1. Iisus spunea ca sa va intoarce peste 2000 de ani....au trecut 2015 si inca n-a aparut
|
Unde spune că se va întoarce peste 2000 de ani?
"Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." (Matei 24, 36)
Citat:
2. De ce Dumnezeu ne-a mai lasat liberul arbitru daca doar 1 varianta avem de ales?
|
Cine este constrâns să nu aleagă varianta 2? Varianta 1 este pentru cel care
vrea să recâștige ceea ce a pierdut odinioară. Dumnezeu nu are nevoie de nimic, ci omul are nevoie de varianta 1.
Citat:
3. Dumnezeu stia dinainte ca Satana va dori sa-I ia locul, de ce ne-a pedepsit tocmai pe noi, oamenii, cu el pe Pamant?
|
Pentru că omul a ales, el căzut din har prin
neascultare. Cine e de vină, Dumnezeu sau omul?
Apoi, Dumnezeu nu pedepsește. Din marea Lui dragoste față de om, Dumnezeu i-a dat varianta 1, adică să treacă prin încercări și "moarte" pentru a nu rămâne în veșnicie căzut din har. I-a dat omului posibilitatea să recâștige harul. "Moartea" (trupească) a fost rânduită pentru deființarea păcatului, deci tot o formă de iubire a Domnului față de om.
Citat:
4. Daca Dumnezeu este atotstiutor, de ce l-a strigat pe Adam sa-l intrebe unde e? Și a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam și i-a zis: "Adame, unde ești?"(Geneza 3:9)
|
Sfântul Simeon Noul Teolog:
"Asculta Dumnezeiestile Scripturi care zic: Și a spus Dumnezeu lui Adam, dupa incalcarea poruncii: "Adame, unde esti?". De ce zice aceasta Facatorul tuturor? O face fiindca voieste sa-l aduca in simtiri, chemandu-l la pocainta pe Adam."
"Adame, unde esti? Cunoaste-te pe tine, ia seama bine ca esti gol de harul pe care ti l-am dat! Ia aminte la vesmantul si la slava pe care le-ai pierdut!"
"Adame, unde esti?" Se indreapta spre acesta rugandu-l si zicandu-i: "Cugeta, nefericitule si iesi de unde esti ascuns! Crezi ca poti sa te ascunzi de Mine? Spune: "Am pacatuit!" Adica Dumnezeu il roaga pe Adam sa spuna: "Am pacatuit!". Dar nu spune aceasta, mai ales eu, nenorocitul nu spun acest lucru, al meu este pacatul! Dar ce spune? Mergand prin Rai am auzit glasul Tau, si am cunoscut ca sunt gol si m-am ascuns!"