Citat:
Īn prealabil postat de cristi190
Pai daca nu-l voi avea niciodata, de ce as mai crede?
|
Credinta nu este ca raspunsul la cat fac 2 ori 2. E poezie si in acelasi timp cea mai inalta ratiune. Priveste natura. Crede-ma, se vede clar ca este creata. Eu pot fi eclesiosceptic, pot fi revoltat de felul cum traiaesc sau dogmatizeaza fariseic unii, dar...sa Imi neg Creatorul, niciodata!
La 4 grade C, apa are densitate maxima. Asta ingaduie ca gheata sa urce linistita la suprafata, in timp ce straturile cu aceasta temepratura sunt spre fund, unde ingaduie viata creaturilor acvatice. Asta e GANDITA DE DUMNEZEU. Astea, nu acatiste, nu paraclise, nu dsicursuri dogmatice, ma fac pe mine sa cad in genunchi, la figurat si la prorpriu, cand ma gandesc la ce a facut Facatorul.
Respiratia mea si a ta sunt automate. Nu le faci constient. Mintile noastre pot fi astfel libere pentru altele. Eu, cadn vad complexitatea vietii si a Universului, atat cat pot eu, o maimuta imbracata, meschina si rea, sa vad, ucid orice impuls de ateism mi-ar putea da, nevazut de ochiul mintii, tarcoale. Pentru mine, ateismul este infirmitate. Inseamna sa iti scoti ochii, si sa zici ca tot ce ai vazut nu a existat. Nebunia suprema, crede-ma, frate. Pentru mine esti un frate, si vreau sa iesi urgent din orice deznadejde. Sufeltul tau este mai important decat orice lucru material. Nu il arunca deci la Pradatorul din Adanc. Stii ce miracol este ca triaesti si esti saantos?
Eu nu inteleg de ce nu cantam ca ingerii pentru macar minimul ce il avem: saantatea si viata. Oh, ne putem revolta. Impotriva (unor) semeni, impotriva societatii, impotriva propriiilor greseli. Deseori, e chiar trebuincioasa aceasta revolta, intrucat este constructiva. Dar niciodata, absolut niciodata, sa nu mai cazi in dezanadejde/scepticism in privinta Tatalui nostru Care este in Ceruri.