View Single Post
Vechi 07.02.2008, 20:32:41
MihaiFloarea MihaiFloarea is offline
Member

Data īnregistrćrii: 29.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

La rīndul meu, am citit si eu cam tot ce s-a scris īn mass-media. Sursele mele nu sīnt altele decīt ale dv. Numai ca īncerc sć judec si sa raspund unor īntrebari:
1) de ce a īntrerupt Irina Cornici tratamentul medical venind la mīnastire (aici fac o confuzie toti cei care scriu ca pr. Corogeanu a īntrerupt tratamentul! Credeti sincer ca o fi alergat, bietul om, dupa Irina Cornici s-o aduca printre maicute?!)?
2)de ce oare, cīnd cineva cere ajutorul Bisericii, e trimis la psihiatru?
3)cīnd pr. Corogeanu i s-a cerut ajutorul de catre Irina Cornici si de catre fratele acesteia, l-a dat dupa canoanele mīnastireŗti, nu s-a apucat sa faca psihoterapie!
4)cīti medici care confunda aorta cu intestinul gros si ucid pacientul platesc cu libertatea?
5)cīži guvernanti care promit marea cu sarea īn campanii si, odatć alesi, fac doar avere pentru ei si pentru tot neamul lor, īn vazul tuturor, sīnt privati de libertate fiindca, nu-i asa, nu si-au īndeplinit obligažiile profesionale?
Daca, dupa canoane (va place nu va place, acestea constituie codul deontologic al calugarilor!), pr. Corogeanu a gresit cu ceva, trebiua sa-si plateasca greseala tot dupa canoane! Ce amestec are aici mass-media, care au verificat, au tras concluziile, au dat sentinta din setea uriasa, diavoleasca de senzational, īnainte ca BOR, politia si justitia sa fi prins macar de veste?!
Asa cum am postat anterior, avocata pr. Corogeanu si al maicutelor a īnaintat cazul la CEDO. Credeti sincer ca doamna respectiva trebuie cumva si ea suspectata de neprofesionalism? Nu am putut cerceta personal probele din dosar, doar i-am ascultat cu atentie argumentele si ceea ce intuiam īnca de la declansarea scandalului, anume ca graba de a clasa cazul conform directivelor "corectitudinii politice" era o sarcina de īndeplinit cu orice pret, mi s-a confirmat...
Astept, asadar, rejudecarea procesului si vremea cīnd politicul si mass-media nu se vor mai substitui justitiei.