View Single Post
Vechi 23.07.2015, 11:19:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de autunit Vezi mesajul
Igore sa iti traiasca nepoteii. Asa e, ai dreptate, pentru supravietuirea romanilor, sau a ce mai ramas din acest popor, minim trei per familie e necesar. Problema reala este: cum e cu nivelul de trai/veniturile?
Eu am învățat în ultimii ani că nu trebuie să mîncăm mult ca să trăim. Ba chiar foarte puțin, cu cît mai puțin cu atît mai sănătoși.

Nu sînt venituri suficiente? Trăim în garsoniere? Se poate și așa. Mai sînt părinții, oamenii se ajută între ei în special dacă află de o familie modestă și numeroasă. Am văzut părinți cu doi copii mari trăind în garsonieră confort 3, mai exact în 11 mp construiți (2 x 5,5m), cînd locuiam cu chirie. Am văzut familii modeste cu 3 și 4 copii pe care oamenii îi ajută mereu. La una din ele cînd s-a născut al patrulea, un moșulică le-a donat o bucățică de pămînt nu departe de oraș. Așa, că a vrut el.

Am avut destule contacte proase cu țiganii și nu prea mi-s dragi, dar un lucru îmi place la ei: se înmulțesc deși nu au nici de unele. Copiii sînt murdari, dar sănătoși. Nu mănîncă ”suficient”, dar nici nu mor de foame. Și așa cresc, cu sau fără educație, iar unii muncesc, învață și se ridică din pleava societății. Însă indiferent de ce se întîmplă în viața asta scurtă și grea, toți merg spre veșnicie, iar la Judecată copiii ăia negricioși cu urmașii lor vor da mărturie pentru părinți, pentru mîntuire.

Și noi ne plîngem că nu avem ce mînca și cîte o cameră pentru fiecare copil eventual. Dar strămoșii noștri care trăiau în colibă cîți metri pătrați au avut pentru cei 7-8 copii? Și cîtă mămăligă le dădeau să mănînce? Da, noi sîntem urmașii acelor copii săraci și chinuiți de acel ”nivel de trai”, noi nu am exista fără sacrificiul lor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote