Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Chestia asta cum ca colonistii care au cucerit America au distrus civilizatii minunate si infloritoare e o ineptie. Presupun ca ai vazut filmul lui Mel Gibson - Apocalypto. Si ceea ce reda el acolo e consemnat istoric. Acele "civilizatii infloritoare" practicau sacrificii umane. In varful unor piramide, "preotii" mayasi si azteci infigeau pumnale in pieptul celor sacrificati si le scoteau inima inca batand din piept, dupa care le retezau capetele pe care le aruncau din varful piramidei multimii insetate de sange. Iar cadavrele le lasau sa putrezeasca pe campuri la marginea cetatii. Halal civilizatie infloritoare.
Hai sa lasam ideologia si sa luam istoria asa cum e ea.
|
Nu am văzut filmul, îmi pare rău. Bănuiesc că e "cool".
Sunt străin de opinia puristă față de vreo civilizație de pe Terra. Apropos, l-am citit pe Freud, care nu e prea măgulitor când vine vorba despre omenescul căzut. Știu că omul e întuneric și lumină, sânge și trandafiri, luptă adeseori pierdută...
Vorbeam despre a fi pe placul lui Dumnezeu și partener cu El, întru colonizare. Nu despre imaculata natură a vreunui trib, popor sau cultură etc. În acest sens, nu specificul erorilor unei civilizații evidențiam, ci mascarada unora care au ucis la greu pe semenii lor, în chip bestial, punînd ei ordine acolo unde Domnul lăsase să curgă viața... Sau poate ești de acord cu Hitler?
Haide, așadar, să luăm și Istoria Bisericii, la pachet cu istoria "bisericii" (care o urmează ca o umbră pe cea a Ecclesiei) în discuție. Așa cum e ea, cu ororile ei, care l-au făcut de curând pe Suveranul Pontif să își ceară scuze, cu lacrimi de crocodil, față de umanitatea ciopârțită de membrii așazisei biserici.
Fii te rog onest și ține-te, așadar, la subiectul abordat de mine, dacă voiești să mă contrazici în vreun loc. Deplasarea mesajului meu într-o zonă străină, acolo unde îți convine ție, nu îți face cinste iar pe mine mă descurajează să îți mai adresez vreun cuvânt în discuția de față.