Citat:
|
În prealabil postat de oni91
vsovi, si mai este ceva:daca oamenii ar fi deja in rai sau in iad, ce rost mai are judecata de apoi dupa invierea mortilor?ii judeca din nou?pentru ce?
|
draga oni91,
shi eu mi-am pus intrebarea sincer despre moarte, fiind de foarte mic ingrozit de veshnicia inexistentzei. Apoi afland despre Hristos, brusc m-am linishtit intzelgand veshnicia vietzii, shi astfel nu mai pricepeam durerea shi lacrimile apartzinatorilor pentru oamenii care au decedat. Shi credeam ca trebuie sa te bucuri. Apoi am aflat de vesnicia intunericului shi de veshnicia raiului lui Hristos. Shi mi-am dat seama ca veshnicia suferintzei este mai grava decat veshnicia inexistentzei. Apoi am citit shi eu de prin Biblie, am mai aflat una alta shi de pe la Slujbele Bisericii, despre Invierea lui Hristos, unicul Om shi Dumnezeu care a inviat cu adevarat din mortzi shi s-a reintalnit cu cei vii ai sai carora s-a facut iarashi cunoscut ca fiind inviat.
Acolo spune ca Hristos are viatza in sine, asta inseamna ca El este capabil asha cum a spus, sa-shi dea viatza pentru prietenii Sai shi fratzii Sai dar shi sa shi-o ia inapoi, asha cum a shi aratat, iar mai inseamna ca Hristos este Viatza shi invierea, adica viatza pentru altzii El chiar o poate da, avand-o in Sine, adica neavand nevoie sa o primeasca de la altcineva ca s-o dea, ci fiind Tatal, Fiul shi Sf Duh, El are puterea de a da Viatza, insushire specifica Duhului Sfant, asha cum au primit shi cei ai Sai adica Apostolii shi ucenicii shi sfintzii au primit shi ei aceleashi insushiri datatoare de Viatza, prin Duhul Sfant care de la Tatal PURCEDE, iar Cum Tatal shi Fiul shi Duhul Sfant shi madularele/partzile componente ale trupului Duhovnicesc (Biserica in anasmblul ei, din Cer shi de pe Pamant, cu sfintzi, diaconi, mucenici, ingeri, preotzi, apostolitze, mironositze, femei, ierarhi, apostoli, prooroci, dar pe langa aceshtia mai vorbesc shi pietrele shi obiectele de cult shi toate acestea sunt vii shi datatoare de viatza cum sunt Icoanele, Scrierile Sfinte, Altarele, Sfintele Cruci, obiectele sfintzite shi curatzite, potirele, portzile, hainele shi imbracamintziel Duhovniceshti, chivotele, legile shi poruncile, vazutele shi nevazutele plante shi animale, nor shi duh, Harul shi apa shi roua, shi multe altele ale Bisericii Drept Maritoare ale lui Dumnezeu Cel Adevarat) deci toate astea shi ele asemenea Fiului lucreaza shi invie pe cei mortzi intru Imparatzia lui Dumnezeu. Dar ii invie inca de aici shi de acum neashteptand ceasul ultim pentru a lucra acestea. Caci cei ce aud shi pazesc poruncile vor fi vii chiar daca ar fi murit, asha ne spune Hristos, iar asta inseamna ca veshnicia Imparatziei Raiului se poate lua cu navala inca de aici shi de acum, caci ea s-a apropiat prin Hristos, omului de a putea fi luata.
Deci continuind discutzia, se spune apoi in apocalipsa ca mortzii vor invia treptat, dar se refera nu la invierea vietzii cum o cunoashtem noi ci invierea in Hristos adica in Adevarul adevarat adica al lui Dumnezeu.
Deci tragem concluzia ca exista doua mortzi, cea a incetarii vietzii pe pamant, adica sfarshitul vietzii trupeshti shi moratea Duhovniceasca, adica parasirea Adevarului, parasirea lui Hristos care ne spune intotdeauna Adevarul prin Biserica Sa.
Shi se poate intampla ca exista mai mult posibilitatzi, dar in finalul finalului vor fi doar Doua, Veshnicia Raiului, shi veshnicia intunericului de afara impreuna cu diavolii, cu ingerii cazutzi cu satana shi toate duhurile rautatzii.
Pana acolo exista foarte multe posibilitatzi:
-sa fi in viatza cu arvuna raiului sau cu a iadului, sau om lumesc shi neshtiutor dar tot in iad fiind chiar daca nu eshti conshtient de asta, deshi vei fi judecat cinstit dupa Marea milostenie a lui Dumnezeu
-sa fi mort shi sa ajungi in Rai,
-sa fi mort shi deci inconshtient pena la judecata,
-sa fi mort shi sa te chinui o perioada de penitentza in rai pana se indura de tine Dumnezeu prin rugaciunile apartzinatorilor shi mijlocirea sfintzilor, sau pana itzi ispasheshti pedeapsa ca Adam shi Eva 5000 de ani in intunericul de afara al iadului, sau mai mult in functzie de pacatele savarshite
-sa fii deja in veshnicia iadului daca ai primit-o impreuna cu diavolii pentru a scapa de judecata ca atunci nu mai conteaza sentintza ca oricare ar fi tu shtii ca vei primi iadul, dar nici atunci nu shtii cat de grava v-a fi durerea sau pedeapsa veshniciei iadului, deci judecata conteaza shi in cazul acesta
-sa invii shi sa fi adus la judecata shi sa reusheshti sa ajungi in rai prin Milostivirea lui Dumnezeu
-sa invii la momentul cand Hotarashte Dumnezeu shi sa treci direct in rai, tzie tzi s-e va parea ca a trecut o secunda, sau mai putzin, intre moartea ta shi inviere deshi or fi trecut sute sau mii de ani,
-sau alte multe posibilitatzi shi etape pana la finalul veshniciei raiului respectiv al intunericului (minciuna, bezna, lipsa de dragoste, de sfintzenie, de dreptate, de rugaciune, plinatate de ura de durere de razbunare de deshertaciune de moarte shi mocirla a batjocurii SAT(ir-har)TAN-ului de afara adica al iadului
ce ne face sa credem ca asha v-a fii shi ca este deja de mult, sigur ca nu exact cum am scris eu aicea ca nu am pretentzie de adevar sigur ci doar de interpretare din ce shtiu care sper ca se apropie de adevar, poi scrierile shi marturisirile sfintzilor shi proorocilor, prin vietzile lor shi lucrarile lor in Duhul, cele ce se vad, se simt shi aud in Biserica lui Hristos, astea ne spun shi ne marturisesc despre Adevar....
DECI NU ARE ROST SA TE CERTZI SHI SA COMBATZI PE NICI UN SECTANT
ca daca nu crede in Adevar, shi vrea precizari exacte pe text, n-ai de ce sa i le dai Dumneata, ca pe el nu-l intereseaza nici adevarul shi nici credintza care se infricosheaza, se smereshte shi se straduie sa respecte, ci pe ei ii intereseaza altceva ce nici nu ma intereseaza sa mai osandesc sau sa afirm, dar daca ei se cred Dreptzi shi shtiu cum este shi ce este, poi atunci sa shtii ca Hristos a venit pentru pacatoshi shi nu pentru dreptzi shi pe aceshtia i-a chemat la pocaintza shi nu pe dreptzii care se cred dreptzi shi mantuitzi shi dau lectzii pe text ce shi cum scrie acolo. Iar daca vrei sa discutzi cu ei, atunci sa ii pui sa-shi faca Cruce, sa o respecte pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu shi pururea Fecioara Maria, pe Iisus ca pe un Dumnezeu copil, prin care s-a vazut intreg chipul Tatatlui shi toate roadele Duhului Sfant prin ascultarea Sa de Tatal shi de poruncile shi Legile Sale, plinindu-le Desavarshit, deci pana nu accepta sa faca acest lucru inseamna ca nu trebuie sa discutzi cu ei ca sa nu te intinezi ca sf Ap Pavel asha ne spune:
"Daca vrei sa indreptzi pe cineva sau sa scotzi din pacate, sa ai grija mare ca nu cumva tu, propovaduind fie sa nu implineshti fie sa cazi in patimile lor" asha ceva, ca atunci n-are nici un rost ca vrend sa-l aduci pe cineva la credintza sa cadetzi amandoi in eres shi apostazie sau chiar antihrism sau reintoarcerea la lume shi ascultarea de sine shi varuiala fatza de mormantul tau, inloc sa loveshti pe primii nascutzi de piatra care este Hristos, zdrobindui pe cei spurcatzi shi jertfindu-i nesngeros pe cei binecuvantatzi pe altarul sau, pe Sfanta Cruce... a rastignirii mintzii shi a umilintzei in duh shi a infrangeri inimii de la patimi shi smerenia net(ru)fizat.....
Iustin44:
Poi teoria Evolutzionista se bazeaza pe diferite asemanari dintre fiintze shi pe baza lor s-a tras concluzia stramoshului comun aparut fara Dumnezeu din intamplare.
Shi astfel cautand numitorul comun ei cauta sa explice shi pe baza asta argumenteaza originea comuna.
Dar iata ca din pietre shi din lemne shi din ape a ridicat Dumnezeu proprii FII asha cum a Marturisit prin Ioan Botezatorul.
Deci la Dumnezeu nici macar Viatza shi numitorul comun nu se poate numi Viatza ci doar viatza lumeasca a existentzei, dar sunt mortzi ca vor fi in iad shi a zis sa lasam mortzii sa-shi ingroape mortzii lor, deci e inutil sa dovedim ca viatza asta pe care o shtim noi ca e viatza aparuta in vre-un fel sau altul din moment ce nu aceasta viatza v-a intra in RAI, deci intr-un fel chiar combaterea acestor teorii devine inutila intrucat deja e considerata moarta shi ca v-a trece, Singura shi unica relevantza de discutat este viatza Veshnica dar pentru care va conta toate ce se fac in viatza asta ce pare moarta, in trupul acesta ce pare ca n-are importantza, in faptele de aici shi in lume dar nu din lume.... Deci iacata ca a dovedi de unde am aparut pe pamant nu are importantza shi nu asha prin shtiintza se face ci asha cum a facut Hristos, Dumnezeu trimitzand martori marturisitori ai adevarului de Acum shi de mai departe, ca doar EL este Adevarul, Calea shi Viitorul(proorociile) shi Viatza shi v-a fi asha cum a spus atunci cand a stabilit shi asha cum va voi asha va fi... shi va da fiecaruia dupa faptele shi roadele shi lucrarile shi trairile shi sentimentele shi toatetoate ale fiecaruia, ca Rasplata Sa este cu El. Deci nu exista alta rasplata intru Viatza Veshnica shi Imparatzia Cerurilor care sa nu fie prin shi de la EL.