View Single Post
Vechi 08.02.2008, 12:27:11
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi asha este ca multzi avem impresia ca suntem credincioshi shi credem dar defapt nu facem altceva decat sa ne laudam in aventurile laudarosheniilor fatzarniceshti (fatza de Hristos shi nu fatza de propriul mormant)

Dumneata spui ca crezi cu inima dar nu reusheshti cu mintea shi cugetul shi duhul/invatzatura?

Poi am impresia ca tu ai vrea sa te bucuri shi sa observi credintza ta ca sa te mandreshti, ca de aia vrei mai mult decat ai, adica vrei mai mult shtiintza credintzei asha cum am patzit-o eu de ma tot laud ca shi cum ash avea-o dar n-o am ca credintza adevarata se vadeshte din roade ca doar asha capatam certitudinea, ca dupa roade ii vom cunoashte pe "cei faradelege pe care ii invatzam Caile Tale ca cei necredinciosi (noi) la Tine sa se intoarca" iar daca ne gandim ca Hrisitos shi Biserica Ortodoxa este Invatzatorul atunci nu shtiu ce ashteptzi de la noi pe forum?

Iata ca eu nu shtiu decat sa ma plang ca nu prea shtiu sa-tzi fiu de folos, altfel decat a te indemna sa cautzi Imparatzia Cerurilor, dar inainte a zis sa faci pocaintza adica metanoia daca shtii ca s-a apropiat shi poate fi luata cu asalt de oriceom, ca celui ce nu crede, cum sunt shi eu i se recomanda sa tzina posturile de peste an shi sa mearga sa participe la rugaciuni la Liturghie, ca doar asha ies afara acest soi spurcat de draci, iar la unii shi mai neputincioshi in a crede ce se impiedica in mintea lor shi in pacatul lor din ei shi u cazut in sinea lor, aceia nu vor crede pana nu vor gusta din moarte shi cu adevarat se vor infricosha de toate Tainele lui Hristos... a lui Dumnezeu cu oamenii....

dar tu vrei sa crezi lumeshte ca shi totzi cei ce cred aiurea in puterile lor, in ei inshishi in vrajitori in ghicitori in cartzi shi in cafea in falsele minuni, in poveshti, in iluzii shi inchipuiri, in aventuri shi in cineshtie ce credintze grozave shi mincinoase cum sunt duiuim pe pamant shi cine poate sa le numere? Poi asha nici nu are rost sa te apuci sa crezi shi nici sa-tzi doreshti, ci de visele astea de noapte shi de zi trebuie sa fugi ca de dracu... ca itzi provoaca nishte inchipuiri shi adulari de sine care shi mai greu ies afara decat daca ai sta blanda shi ai cauta nu numai sa crezi ci sa te infricoshezi shi sa iubeshti respectand poruncile, ca doar asha se capata evlavia curata fatza de Dumnezeu ca evlavia lumeasca pentru slava de la oameni sau pentru sine, aia e fatzarnica shi se aseamana cu ipocrizia unui mormant dat cu var shi plin pe interior cu mortaciuni unde se face pacatul patimii in ascuns ca sa ajungi plin de toata necuratzia....

Deci ce shtiu eu? Ce ai de facut dumneata...
Dar nu uita ca Chipul Tatalui este asha cum a fost shi este Fiul iar Duhul se cunoashte Dupa Roade, ca fiii Duhului Sfant fac roadele cele curate ale Credintzei, Nadejdii shi Dragostei intru rabdarea lui Hristos cu tine shi cu smerenia ta netrufizata dar conteaza shi faptele bune facute din libera alegere dar shi cele facute din firea nepatimashe, ca de totlucrul tau shi ridicarea mainilor tale shi a sufletului tau catre Domnul va tzine seama cand va fi sa judece lumea shi sa se Milosteneasca cu Tine.... Ce este iubitor de oameni shi bland cu inimioara... shi foarte incet la manie cu pacatosul sau, mai bun sau mai rau.
Reply With Quote