Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir
Aveti dreptate: intre "prostituata" si "desfranata" e diferenta de motivatie: cupiditatea intr-un caz, luxura in celalalt.
.
.
|
Nu stiu ce sa zic.Despre desfranare, in unele cazuri: in ziua de zi, in cultura noastra occidentala( si poate nu numai), sunt adolescente care nici macar nu au habar ca desfraneaza, nici macar nu stiu pe ce lume traiesc.Se indragostesc, accepta partea legata de viata sexuala, nu pentru senzualitate, ci sperand ca asa vor primi mai multa atentie, vor fi mai iubite etc.Pentru tot restul vietii.Ca nu e asa, asta e partea a doua.Tanjesc dupa acea afectiune pe care nu au primit-o in familia disfunctionala din care vin(intotdeauna), sunt indragostite.Adica stiu ca in jungla in care traiesc unii oameni( fara prezenta lui Dumnezeu) e privita tot ca prostitutie.Dar aceia care au atitudinea asta fata de pacatoase, sunt prea putin iubitori ai semenilor lor.Aceeasi oameni care arunca cu piatra (batjocoririi si hartuirii pacatoasei/pacatosului), nu au nimic in comun cu dragostea autentic crestineasca.