View Single Post
Vechi 05.08.2015, 11:42:02
alex190
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

.

Iarasi, "desfrana" in sens de dezinhibitie, dar nu de adulter. Desfranarea cu sotul/sotia, chiar daca poate fi un pacat grav, nu este un pacat "contra sextum", contra poruncii "sa nu faci adulter".
Adulterul/preacurvia poate fi infaptuit si cu gandul, cu imaginatia, cu privirea etc, poftind voluntar sau involuntar o alta persoana decat sotia/sotul si e un pacat la fel de mare, din cate am inteles.Sunt oameni care, desi au cunoscut trupeste o singura persoana toata viata, pot ajunge mai corupti sufleteste decat cei care au gresit din punctul asta de vedere.

De multe ori, femeile care au desfranat inainte de casatorie(prin asta intelegand chiar si numai o singura relatie, poate chiar cu sotul, cu cate a trait ani de zile inainte sa se cunune) au fost tratate uneori foarte rau, desi la biserica ne invata ca trebuie sa uram pacatul, nu pacatosul.

Mi se pare nedreapta si nereala comparatia cu prostitutia.Nu ca prostituatele ar fi fiinte cu mai putin drept la viata decat ceilalti oameni.Probabil doar ele stiu cum au fost macelarite sufleteste(si trupeste) in copilaria lor.Nimeni nu devine rau prin propria vointa.Fiecare are dreptul la a doua sansa, la crestini.Doar noi oamenii, in invidia si rautatea fara limite de care dam dovada de multe ori, in loc sa mustram cu compasiune fata de suferinta si intelepciune pe cel care greseste, il "macelarim" si noi, suplimentar.S-ar putea sa fie lucruri de care vom da socoteala.

Un duhovnic cunoscut spunea: "Desfraul este orisice, curvia este altceva.Un casatorit poate "desfrana" mai mult decat un "curvar",care s-a impreunat o data cu o "curva" si dupa aia s-a infranat."
Aici inchei discutia, care nu cred ca e de bun augur, pentru ca suntem in post.Doamne ajuta!

Last edited by alex190; 04.09.2015 at 16:30:05.
Reply With Quote