Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir
Discutia asta imi aminteste de un banc mustos. Itic afla ca sotul Raselei e plecat cu daraveri pentru mai multe zile. O intalneste pe Rasela si ii spune: "Mai, Rasela, mai, adevarat e ca Strul al tau e plecat ?" "Asa e, Itic, a plecat cu afaceri si lipseste mai multe zile". "Atunci, Rasela, sa stii ca eu tare as veni deseara la tine, in locul lui barbata-tau.". "Itic, tie chiar nu ti-e rusine, mai ? Dar ce, crezi ca eu is curva, sau ce ?" "Vai de mine, Rasela draga, dar cine a pomenit de bani ?"
Acuma, morala care se desprinde e ca lui Itic i-a lipsit tactul. A facut bine ca nu a vorbit de bani, dar trebuia sa vorbeasca de un pic de sentiment.
|
Am inteles.Biata Rasela, nu?Domnule Mihnea Dragomir, nu toti oamenii sunt destepti si pregatiti pentru lumea asta inselatoare.Si de multe ori, desfranatii sau preadesfranatii nu trec direct la actul in sine.Pacatul in sine e precedat de o poveste de dragoste( bineinteles, amagitoare), de iluzia ca sunt in sfarsit intelesi de cineva etc.Pe cand prostitutia e un calcul rece, care reduce totul la un act animalic.Rezultatul o fi acelasi, pacatul, dar intentiile sunt diferite.Nu puteti spune cade multe ori doi oameni care desfraneaza nu sunt indragostiti.Ca gresesc da, ca se amagesc crezand ca pot trai linistiti departe de Dumnezeu etc...Neintelegerea pacatosului, ironizarea si dispretuirea lui, au dus de multe ori la tragedii, lasand copii orfani.Iar despre nefericitele "prostituate" care ajung sa fie violate in grup sau chiar omorate, pe baza unor judecati de valoare de genul asta, ce sa mai zicem...Ca doar e lumea plina de cazuri.