View Single Post
Vechi 06.08.2015, 07:22:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate esti nitel incoerenta, poate n-am inteles eu bine.

Vechiul duhovnic din cate am inteles, nu-ti da dezlegare la Sf. Impartasanie pentru ca traiesti cu un barbat nefiind cununata cu el, ceea ce este perfect corect dpdv dogmatic si moral.

Daca am inteles bine, actualul iti da sub teologumena care mie cel putin mi se pare cel putin cam ciudata (as zice si mai mult, dar ma abtin) ca "nu tu te impartasesti ci copilul".

Acum daca lucrurile stau altfel, poate ar trebui sa faci precizarile de rigoare.

Ce ar trebui sa faci tu? Sa inceci sa respecti normele morale, sa nu te mai minti, etc.
Nu, ai inteles gresit, este unul si acelasi ( duhovnicul), nu l-am schimbat ( inca). Adica acelasi care m-a legat mi-a dat acum si dezlegare ( temporar). E drept ca nici eu nu am inteles exact daca ii foloseste copilului in caz ca moare nebotezat, sau daca nu vom fi noi in stare sa-l botezam, dar mi-a zis sa nu ma mai gandesc atat de departe... ( acum nici eu nu vreau sa ma gandesc ca nui foloseste, ce rost ar avea? Poate ii foloseste la ceva...)
Idea e ca nu stiu daca ma pot duce sa ma impartasesc undeva mai aproape de casa pt ca exista posibilitatea ca preotul de aici sa nu fie de acord cu " dezlegarea " mea, la fel cum nu ati fost nici voi, sau sa refuze chiar sa impadtaseasca pe cei care nu s-au spovedit la el personal...
Iar articolul din ziar mi se pare destul de clar, chiar si eu am priceput...nu inteleg de ce atatea indoieli la unii si la altii...
Ba chiar cred, dupa ce am citit, ca nu m-ar reuza nici preotul din cartuer, insa probabil m-ar sfatui daca inca mai am un alt duhovnic si pot ajunge la el, sa incerc sa o mai fac...

Last edited by fallen; 06.08.2015 at 07:26:51.
Reply With Quote