View Single Post
Vechi 06.08.2015, 23:45:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit, este unul si acelasi ( duhovnicul), nu l-am schimbat ( inca). Adica acelasi care m-a legat mi-a dat acum si dezlegare ( temporar). E drept ca nici eu nu am inteles exact daca ii foloseste copilului in caz ca moare nebotezat, sau daca nu vom fi noi in stare sa-l botezam, dar mi-a zis sa nu ma mai gandesc atat de departe... ( acum nici eu nu vreau sa ma gandesc ca nui foloseste, ce rost ar avea? Poate ii foloseste la ceva...)
Idea e ca nu stiu daca ma pot duce sa ma impartasesc undeva mai aproape de casa pt ca exista posibilitatea ca preotul de aici sa nu fie de acord cu " dezlegarea " mea, la fel cum nu ati fost nici voi, sau sa refuze chiar sa impadtaseasca pe cei care nu s-au spovedit la el personal...
Iar articolul din ziar mi se pare destul de clar, chiar si eu am priceput...nu inteleg de ce atatea indoieli la unii si la altii...
Ba chiar cred, dupa ce am citit, ca nu m-ar reuza nici preotul din cartuer, insa probabil m-ar sfatui daca inca mai am un alt duhovnic si pot ajunge la el, sa incerc sa o mai fac...
Rareori un preot la oras cunoaste pe toti cei care ii impartaseste, daca are suspiciuni de obicei cu o intrebare cvasi-formala daca ai binecuvantare, te impartaseste, nu trebuie sa repeti spovedania.

Daca preotul respectiv ti-a dat dezlegare, asta e, daca nu-ti va fi cu folos ci dimpotriva, el va da socoteala.