View Single Post
Vechi 07.08.2015, 11:45:41
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Eu ca mirean sunt obligat sa-l cred.Eu ca mirean n-am voie sa pun la
indoiala spusele unui arhimandrit.
Nicidecum nu e asa. De exemplu, chiar Duminica trecuta, auzind la omilie spusele preotului potrivit carora Sf Maria Magdalena ar fi fost sora lui Lazar cel Inviat, cu alte cuvinte Maria din Magdala ar fi aceeasi persoana cu Maria din Betania, m-am dus, dupa slujba, in sacristie ca sa obtin unele clarificari. Am vorbit cu preotul intre patru ochi si cu multa deferenta, spunandu-i "parinte, sunteti sigur ca Maria Magdalena este sora lui Lazar si a Martei, aceea care "partea buna si-a luat" ? Parintele a venit cu doua citate patristice care sustineau ideea, cel putin ca ipoteza. La o noua obiectie, intrebandu-l cine era atunci "cealalta Marie" cu care a venit sa vada Sfantul Mormant, mi-a spus ca este vorba de cumnata Dreptului Iosif, carre apare in apocrife sub acest nume in mod explicit. Nu m-a convins pe deplin, dar mi-a dovedit ca nu e o completa elucubratie.

Mai general spus: este posibil si chiar indicat sa punem la indoiala spusele unui pastor, daca acest lucru vine in contradictie sau avem impresia ca vine in contradictie cu ce stiam deja. Vom avea grija sa pastram o atitudine deferenta si sa ridicam obiectia, cel putin initial, intre patru ochi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote