Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Sa fie o legatura intre aceasta banuiala si faptul ca v-ati trecut "alta confesiune" in profil?
|
a. Nu.
b. Nu e o bănuială, e o ipoteza.
c. Dacă doriČ›i să stiti de ce am trecut alta confesiune la profil puteti sa ma intrebati direct, pe forum sau prin mesaj privat.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
In acest caz, poate ca evanghelistii descrisesera initial corect, dar interpolarile privind rastignirea au avut loc la ordinul imparatului Constantin, fauritorul Vaticanului, ca sa se creada ca Isus este Noul David si sa aiba Biserica Catolica impresia ca e Noul Popor Ales, la care acelasi psalm face referire. De ce sa nu luam in calcul aceasta ipoteza ?
|
Pentru ca este mult mai putin probabila. Briciul lui Occam. (si, da, stiu ca Occam credea ca psalmistul se referea la Iisus).
P.S. Si pentru ca din cate stiu, exista manuscrise continand relatarea in cauza, datate ca fiind anterioare lui Constantin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.
"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi
Last edited by GMihai; 09.08.2015 at 13:37:04.
|