View Single Post
Vechi 10.08.2015, 02:53:33
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar singura metoda prin care putem taia definitiv legaturile si puterea pe care o are vrajmasul asupra noastra este aceea de a accepta cu toata fiinta noastra critica celuilalt atunci cand ne priveste pe noi si doar pe noi. Da, putem lua apararea fratelui sau surorii, dar cand lovitura vine direct spre noi, nu exista alta cale decat sa strigam cu toata sinceritatea: "Da, Doamne, asa sunt eu! Iata-ma in ochii aproapelui in toata goliciunea mea!" Acesta ar fi primul si cel mai important semn de smerenie la care diavolul se dizolva instantaneu. Urmatorul risc, cu mult mai mare este cel al caderii in slava desarta, cand altui demon ii este ingaduit sa ne incerce. "Vai, cat de mult ai evoluat duhovniceste!... Vai, cum mai stii tu sa te smeresti de bine! Pe toti i-ai uimit!... De aceea sa stii ca parerile tale conteaza mereu mult mai mult decat ale celorlalti!..."
Nu mi-o luati in nume de rau... Cred ca fiecare a trecut cel putin o data prin astfel de faze. Iar daca faza se repeta mereu si mereu e semn ca Dumnezeu are mare rabdare, iar noi nu ne mai inteleptim ci ramanem tot indaradnici! Iertati-mi, va rog indrazneala. Mi-am permis s-o spun ca intre useri mai vechi de care sunt totusi legat sufleteste!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote