View Single Post
Vechi 10.08.2015, 09:40:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De ce nu s-a impartasit?Pt ca nu a existat materia propriu-zisa? Painea si vinul?
Este exact ceea ce am vrut sa spun.

Citat:
La ce mai foloseau aceste transportoare de Duh Sfant daca acolo cu ei,era insasi Dumnezeu,prezent in 3D in lumea materiala?
Nu prezenta in 3D a lui Dumnezeu inseamna impartasire, ci contopirea cu El prin intinctia Preasfantuui Sacrament in corpul nostru. Momentul exact cand tinerii de la Emaus s-au impartasit nu a fost cand au stat de vorba pe drum cu Dumnezeu in 3D si nici macar cand L-au recunoscut, ci atunci cand au mancat painea rupta si binecuvantata.

Citat:
Noi ne impartasim cu materia purtatoare de Duh Sfant pt ca Dumnezeu nu mai este fizic printre noi,
Dar in materia respectiva Dumnezeu este fizic printre noi. Pentru ca sa ma impartasesc, corpul meu trebuie sa intre in contact cu aceasta prezenta fizica astfel incat ea sa se dizolve in mine.

Daca eu ma culc langa Patena si Potir, frumos asezate pe noptiera, nu pot spune ca m-am impartasit. Exact asta se intampla cand mama se impartaseste. Iar copilul, probabil, doarme, fiindca doarme 14-18 ore pe zi.
Citat:
iar aceasta cale este singura care prefigureaza Comuniunea cu Dumnezeu din viata vesnica ,comuniune care se se va face prin simpla Lui prezenta,fara mijlocirea materiei.
De acord, numai ca noi vorbim despre viata aceasta.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote