Citat:
În prealabil postat de AlinB
In cazul asta nu ar trebui sa contina nici elemente care trebuiesc digerate, asimilate, circulate, etc. tot circuitul biologic.
Nu inteleg pe ce criteriu o parte (a circuitului) este acceptat ca fiind necesar/posibil iar celalat nu.
|
Eu am zis ca, probabil, unii nu au inteles exact ce insemana prefacerea. Citez dintr-un articol: "Dupa Luther, in Sfanta Euharistie, Hristos este prezent real dar nu prin prefacerea painii si vinului, ci prin impanatie (per impanationem). Adica painea si vinul raman in Euharistie ceea ce sunt, paine si vin, dar in, cu si sub paine sunt prezente in mod real, insa invizibil, Trupul si Sangele lui Hristos. "
Cred ca unii au o intelegere asemanatoare cu cea protestanta in aceasta privinta. In ortodoxie painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Mantuitorului in mod real. Crediniosii Il mananca si il asimileaza, altfel am spune ca ne impartasim doar de har. N-o sa ajunga o bucata intreaga de paine in inima si o regasim la radiografie. :)
In al doilea rand, e evident ca Trupul si Sangele Domnul nu ar contine ceva ce trebuie eliminat, daca noi credem ca acolo nu mai e paine si vin, ci Trupul si Sangele Domnului.