View Single Post
Vechi 11.08.2015, 20:35:07
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Si aici, n-ar strica, cred, sa ne reamintim rugaciunea rostita de preot in Altar: "Se sfarama si se imparte Mielul lui Dumnezeu, Cel ce se sfarama si nu se desparte"

Ce am putea intelege de aici? Ca Trupul euharistic, pnevmatizat al lui Hristos, desi se frange si se imparte in mai multe parti pentru a fi oferit separat fiecarui credincios in parte, totusi ramane intreg, neimpartit si nedespartit, asa incat nu putem vorbi de vreun circuit bio-chimico-fiziologic al componentelor materiale. Fiindca nu e vorba de vreo materie cunoscuta, ci de materie impregnanta in fiecare molecula de Duhul Sfant si nu cade sub incidenta legilor lumii de aici. E Trupul Facatorului Legilor.

Spre deosebire de orice materie care se descompune in elementele organice din care e alcatuita, pana la a se face una cu tarana, Trupul pnevmatizat al lui Hristos, nu doar ca nu se descompune organic, ci il face pe omul facut din lut una cu cerul.

Asadar, procesul e invers. Nu Trupul Pnevmatizat al lui Hristos redevine materie divizibila in substantele materiale constitutive, ci din contra, fiinta noastra divizata si divizibila, atat material, cat si spiritual, incepe incet-incet sa se uneasca in alcatuirea ei cu Cel Indivizibil.
...:) Frumos. Frumos de tot!
P.S. M-aș bucura să te obișnuiești ca eu să îți scriu astfel de lucruri, așa cum cu bunătate m-ai învățat tu însăți. Iar tu să te reții de a mă mai felicita, soră dragă, pentru că nu se cuvine să laude învățătorul pe micuț pentru ceea ce însuși învățătorul a dăruit. Eventual ar putea să îl încurajaze să fie receptiv și să își folosească puterile așa cum se cuvine, pentru a crește, pentru a se lumina, câtă vreme a fost primit cu generozitate în preajma binefăcătorului său.
Reply With Quote