View Single Post
Vechi 13.08.2015, 14:06:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Urmând firul mecanicist straniu propus de tine și tinând cont de afirmația fără echivoc și rezervă de bun simț că în substanțele nutritive din care se hrănește fătul s-ar afla particule euharistice rezultate din împărtășirea mamei, înseamnă că "materialitatea" Trupului și Sângelui urmează în mod logic tot procesul digestiv firesc, inclusiv tranzitul intestinal și funcția renală, fiindcă nu există hrană procesată în corp fără reziduuri.
Deci teoria ta nu are cum să nu lase urme pe la budă. Și cam acolo se încheie orice violare prostească și îngânfată a incognoscibilului Tainei.
La aceasta intrebare am raspuns si lui Alin, ne putem gandi asa doar daca n-am inteles ce este Trupul si Sangele Domnului. E paine si vin, dar nu de orice fel, e si Trupul si Sangele Domnului. Nu are ce sa fie nefolositor din Trupul si Sangele Domnului, e un nonsens sa gandim asa. Tot din aceasta cauza spunem ca nu se imbolnaveste lumea ca se impartaseste cu aceeasi lingurita.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
N-ai argumentat și explicat nimic, doar ai postat niște cuvinte fără putere de convingere. Habar n-am ce te împinge să-ți bagi nasul unde nu-ți fierbe oala, însă mă îndoiesc că e râvna sănătoasă pentru adevăr.
Nu e vina mea ca unii nu inteleg aceste lucruri. Nici nu trebuia sa argumentez nimic, orice preot stie asta. Unii inteleg Sfanta Impartasanie intr-un fel asemanator cu Luther, adica painea si vinul sunt impregnate de har si de Trupul si Sangele Domnului. Nu, Trupul si Sangele Domnului sunt chiar painea si vinul acela. Acum gandeste-te, o faramitura mica din paine nu e tot Trupul Domnului? Pentru ca asta nu se intelege.
Reply With Quote