View Single Post
Vechi 13.08.2015, 17:48:27
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
La aceasta intrebare am raspuns si lui Alin, ne putem gandi asa doar daca n-am inteles ce este Trupul si Sangele Domnului. E paine si vin, dar nu de orice fel, e si Trupul si Sangele Domnului. Nu are ce sa fie nefolositor din Trupul si Sangele Domnului, e un nonsens sa gandim asa. Tot din aceasta cauza spunem ca nu se imbolnaveste lumea ca se impartaseste cu aceeasi lingurita.

Nu e vina mea ca unii nu inteleg aceste lucruri. Nici nu trebuia sa argumentez nimic, orice preot stie asta. Unii inteleg Sfanta Impartasanie intr-un fel asemanator cu Luther, adica painea si vinul sunt impregnate de har si de Trupul si Sangele Domnului. Nu, Trupul si Sangele Domnului sunt chiar painea si vinul acela. Acum gandeste-te, o faramitura mica din paine nu e tot Trupul Domnului? Pentru ca asta nu se intelege.
Asta se numește postare de umplutură, ca să salvezi aparența că ești "în temă". Discuția de față are legătură cu Luther doar în imaginația ta, probabil numai tu știi de ce-l pomenești și răs-pomenești atâta.
Orice preot știe "asta", adică ce? I-ai întrebat pe toți?
Sfânta Împărtășanie este Trupul și Sângele lui Hristos. Punct. Orice altă speculație referitoare la natura (sau statutul) Euharistiei după momentul primirii Împărtășaniei reprezintă un abuz asupra Tainei, iar prezentarea speculațiilor sub formă de certitudini sunt excursii hazardate în afara învățăturii Bisericii, fiindcă nu au nicio bază în Sfânta Scriptură sau Tradiție. Iar credința subiectivă și viciată a unor ortodocși cu imaginația neînfrânată nu are relevanță eclezială. Pot fi considerate cel mult superstiții individuale, așa cum e împărtășania "second hand" a pruncului în pântecele mamei și acțiunea mecanică a Sfintelor Taine.

Last edited by Mihailc; 13.08.2015 at 17:53:18.
Reply With Quote