Subiect: generalitati
View Single Post
Vechi 09.02.2008, 12:55:50
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesis
Bineinteles ca poate fi considerat crestin cel care din cand in cand mai merge la o petrecere sau chiar la discoteca.
[...]Nu te pune nimeni nici sa fumezi, nici sa te imbeti, nici sa faci eu stiu ce. Bineinteles daca esti intr-un anturaj bun.
[...]Dar asa cum nici alcoolul nu este pacat in sine, si nu spune nimeni ca nu e voie sa bei un pahar de tarie din cand in cand, ci pacat este cand te imbeti si mai ales ce faci cand te imbeti, la fel si cu discoteca. Nu e pacat sa mergi la discoteca daca nu e post, si daca nu o iei razna acolo, e pacat ce ai putea sa faci acolo daca nu ai dreapta socotinta si o educatie morala. Daca vrei sa vezi cum e, meri si vezi cum e. I-ati niste prietene bune si care stii ca sunt cuminti si mergeti si vedeti cum e la discoteca. Daca nu te simti bine acolo, si daca nu iti place, atunci poti sa pleci.
Eh, daca e sa o luam serios, crestini adevarati au fost sfintii si cei care in lume traind, au facut voia lui Dumnezeu, nu noi, noi suntem crestini doar cu numele in cel mai bun caz, recunoaste-ti macar atata lucru! Si nu glumesc, stiu ca veti spune ca as fi exagerat, dar nu va suparati, un crestin-ortodox nu se duce in discoteca, pentru ca nu ii foloseste la nimica, ;).
Dar poate sunt si alte moduri de a te relaxa sau de ate simti bine, de ce neaparat discoteca? De ce nu intr-un local linistit? De ce nu la o masa in oras cu cei cunoscuti?, daca tot avem bani de discoteca, sa ii folosim macar in folosul nostru, nu pe bilete cu pret aberant in discoteci, si numai zic de pretul consumabilelor dinauntru :dozingoff:
Cat priveste anturajul, doar Iulia ne-a spus ca numai intr-un anturaj bun nu traieste ea acolo la internat, asa ca Noesis, ar fi bine sa citesti si tu ce mai scrie Iulia, asa informativ, ca daca tot o sfatuiesti, macar sa o sfatuiesti conform situatiei in care se afla, aa, ce zici? :D
Pai stim cu totii ca alcoolul nu este pacat in sine, dar stii tu pana unde duce curiozitatea? Ca asa spuneam si eu pe cand eram inocent(daca am fost vreodata inocent, ca nu mai tin minte sa fi fost vreodata), dar uite ca am facut multe dupa ce am dat de gustul discotecii, ca este de-ajuns sa te duci de cateva ori, ca dupa aia iti vine sa o tii numai asa, mai ales daca iti si doresti atat de mult ca Iulia si cum mi-am dorit si eu, :|
Reply With Quote